16 februari, 2016

Aktiviteter under sportlovet

Nu är det vecka 7, även känd som sportlovsveckan. Eriksberg och Göteborgs stad kryllar av aktiviteter för folk i alla åldrar denna vecka. Här kommer några tips:

Aeroseum
Aeroseum är ett upplevelsebaserat aktivitets-center där man ska kunna uppleva miljön och känslan av flygande farkoster med alla sina sinnen. Förutom att besökarna får se alla dessa föremål får de också möjlighet att bygga, restaurera, flyga virtuellt och även flyga verkligt med gamla flygplan och helikoptrar.

De har ett fullspäckat schema med aktiviteter under sportlovet där du bland annat kan gå guidade visningar, göra egna pappersflygplan och tävla vilket som kan flyga längst samt lära dig allt om meteoriter! Hela veckans schema kan du se här.

Aftonstjärnan
Här kan du under veckan se En man som heter Ove (visas den 16/2), gå på Berättarkafe om Göteborgsadresser (18/2) eller se en konstert med Svenska Popkören (19/2).
För mer info, kika här.

Sugen på att åka skidor?
Alebacken ligger i Alafors i Ale kommun ca 2,5 mil norr om Göteborg. Här kan du åka skidor i två röda och en grön backe. I år säljer de även ett sportlovsskipass för er som vill åka mycket under vecka 7. För mer info om vad som händer i veckan samt priser, se här.

Är du sugen på att åka längdskidor kan du ta dig till Nordic Wellness Skidome som är en unik skidhall med 1,2 kilometer långa inomhusspår. Banan är kuperad och har två klassiska spår samt ett skatespår. Anläggningen håller en temperatur på ca 4 minusgrader året om och är därmed snösäkrast i Norden!
Skidome ligger i Prioritet Serneke Arena (fd Göteborgs Nya Arena) i Kvibergs Park. Det tar knappt 10 minuter att komma hit från centrum. För öppettider m.m. se här.

Bada
Lundbybadet är en av stadens större simhallar. Här finns 25-metersbassäng, undervisningsbassäng, varmbassäng och relaxavdelning. Du hittar mer information här.

Kärrabadet finns 25-meters bassäng med motionsbanor och vattenruschkana och en varmare och grundare undervisningsbassäng. Här erbjuds det också under sportlovsveckan en hinderbana! För öppettider och information om när hinderbanan är, klicka här.

Bowling
Lundby Stadium Bowl erbjuds också discobowling vissa kvällar, eller varför inte ta en helkväll och kombinera bowlingen med lite mat och dryck? För öppettider samt meny, kika här.

Skridskor
Vill du åka skridskor utan att träna i en klubb? Spela bandy eller hockey med kompisarna, eller öva med barnen? På flera av Göteborgs ishallar finns det möjlighet att åka på egen hand – ibland kallat “allmänhetens åkning”. Om du saknar utrustning kan du också hyra skridskor och hjälm på plats. Här hittar du priser och tider för anläggningarna.

Hockey
Den 17e februari spelar Frölunda Indians mot Karlskrona och det erbjuds då ett Familjepaket (2 vuxna och 2 barn 5-15 år). För bokning av biljetter, gå in här.

Vårvindens fritidsgård
Vårvindens fritidsgård erbjuder elever i årskurs 6-9 diverse olika aktiviteter under veckan. Se schema med mera på deras Facebooksida här.

Slottskogen
Varför inte ta en dag och utfoska Slottskogen? Sportlovsspecial på Plikta erbjuder bland annat flerkamp inomhus, sportlovsdisco, tipspromenad för alla åldrar runt parken, samt mycket mer! För kalendarium och öppettider, se här.

En annan populär aktivitet i Slottskogen är den dagliga matningen av sälar och humboldtpingviner. Sälarna får mat klockan 14:00 och pingvinerna 14:30. Mer information om djurparken och övriga Slottskogen hittar du här.

Bibliotek
På sportlovet förvandlas hela barnavdelningen på Stadsbiblioteket på Götaplatsen till ett hav. Pyssla ihop ett ruggigt havsmonster eller ett gulligt sjöodjur i någon av verkstäderna. Och om du vågar får du klappa barnavdelningens stora havsmonster! (0-12 år)

På Stadsbiblioteket kan du även under hela veckan gå på Creative Corner (från 13 år), samt mycket annat skoj som händer på biblioteket. För hela veckans schema, kika här.

Sportlovskul på Kanaltorget
På andra sidan älven hittar du Kanaltorget som på lördag och söndag erbjuder aktiviteter i form av skridskor och man kan också prova på klättersporten bouldering. Här pågår även en utställning i Älvrummet om framtidens friluftsliv som du kan själv vara med att påverka via en enkät. Läs mer här.

Popkollo på Göteborgs Stadsmuseum
På sportlovet ger Popkollo Göteborg ett unikt tillfälle att prova på hur det är att gå ett Popkollo! Är du tjej mellan 12 och 16 år erbjuder vi en intensiv och rolig dag på Stadsmuseet där du får testa att spela olika instrument, lyssna på en gäst och repa i band tillsammans med andra.
Pågår 16, 17, 18 och 19 feb, kl. 10.00 -16.30 Föranmälan krävs, ring: 031-3683600
För mer info, se här.

Allmänt:
Göteborgs stad erbjuder en mängd olika aktiviteter under sportlovsveckan. Vi har listat några av dem, men gå gärna in och kika här för mer roliga aktiviteter under veckan.

Har vi missat något? Dela gärna med dig av dina sportlovstips i kommentarsfältet!