14 augusti, 2015

Bästa barnaktiviteterna på Hisingen


Liseberg, Universeum och Slottsskogen i all ära, men ibland är det skönt med aktiviteter på nära håll. På Hisingen finns en rad spännande utflyktsmål och här kommer de bästa tipsen för sommarlediga barn – och vuxna.

Lek med fantastisk utsikt
Nära vattnet och med fantastisk utsikt över Eriksbergskranen och Älvsborgsbron ligger Färjenäsparken. Här finns en av Hisingens största lekplatser, en fotbollsplan med konstgräs, skejtpark, plan för streetbasket och ett utomhusgym. Underlaget på lekplatsen består av gummiasfalt och träflis, vilket underlättar för barn och vuxna med fysiska funktionsnedsättningar.

Hitta hit: Parken ligger på Pölsebogatan i Västra Eriksberg. Mer information  här.

Fika i urskog
Strax väster om Älvsborgsbrons fäste, mellan Ryaverken och Skarvikshamnen hittas naturreservatet Rya Skog. Här finns rester av mycket gammal skog, kanske ända från förhistorisk tid, och ett rikt växt- och djurliv. Varför inte ta med matsäck för att kunna njuta av en fika i sensommarsolen?

Hitta hit: Rya skog ligger strax väster om Älvsborgsbrons fäste på Hisingen, mellan Ryaverket och Skarvikshamnen. Entrén ligger mittemot port nr 1 till Oljehamnen. Parkeringsplatser finns på båda sidor om Oljevägen. Mer information  här.

Testa havsfiske
Havsfiske ombord på båt är något som både barn, och vuxna, brukar gilla. I Göteborgsområdet finns flera företag som erbjuder fisketurer, men åker du med “Göteborgs Havsfisketurer” kan du hoppa på båten direkt på Dockpiren. Både hel- och halvdagsturer erbjuds, men det är en populär utflykt, så se till att boka i god tid. Mer information här.

Hitta hit: Turerna utgår från Dockpiren, Västra Eriksberg.

Bonde för en dag
Lär dig mer om hur arbetet går till på en riktigt bondgård. På Kättilsröds 4H-gård kan du klappa kor, getter, grisar, får, hästar och kaniner. Regelbundet anordnas även barnkalas och studiebesök, och för den extra djurintresserade finns möjlighet att gå med i “Knatteklubben”. 

Hitta hit: Västra Tuvevägen 100. Mer information här.

Slå några klot
Ta med familjen eller kompisgänget och spela en omgång bowling på Lundby Stadium Bowl. Det finns både ungdoms-, vuxen- eller familjepris. Skor och klothyra ingår i priset. På fredag och lördag efter kl. 17 är det discobowling hela kvällen.

Hitta hit: Du hittar Lundby Stadium Bowl på Wieselgrensplatsen. Mer information  här.

För dig med simfötter
Bada ska man göra på sommaren, men vädret är inte alltid det bästa. Tur då att Lundbybadet ligger nära till hands med både inomhus- och utomhuspool. Här finns även en relaxavdelning med bubbelpool och bastu som hyrs separat.

Hitta hit: Lundbybadet ligger på Lantmannagatan 5. Mer information  här