Bomässa i Västra Eriksberg!

Söndagen den 30 september är det dags för Bomässa i Eriksberg. Då visar vi för första gången alla visningsbostäder i området samtidigt och arrangerar en rad andra aktiviteter. Bland annat bjuds det på en historisk stadsvandring, korvgrillning, båtturer och öppet hus i nya Taubeskolan och Förskolan Astris Gata.

Under en tioårsperiod byggs ca 2000 nya bostäder med olika upplåtelseformer, skola och grönområden i Västra Eriksberg. Redan har många människor valt att flytta hit och nu bjuder vi in nyfikna att besöka det nya bostadsområdet under vår Bomässa.

Program Bomässa kl 12-15:

  • Stor visningsdag. För första gången visar vi alla visningsbostäder i området samtidigt. Turen går mellan sex olika nybyggnadsprojekt och börjar längst in i Dockan.
  • Båtturer mellan Klippan och Eriksberg. Upplev den vackra utsikten över älven med Färjan 4, som avgår med jämna mellanrum under dagen.
  • Bus, skoj och korvgrillning med piraterna. I Färjenäsparken bjuder vi på roliga aktiviteter för hela familjen.
  • Historisk stadsvandring. Upptäck Västra Eriksberg med hjälp av vår guide Einar Hansson. Stadsvandringen startar kl 14.30 och utgår från informationstält i Dockan.
  • Öppet hus i den nya Taubeskolan. Besök den nyöppnade skolan på Eriksberg som kommer att rymma ca 350 elever, från förskoleklass till årskurs 6. 
  • Öppet hus i Förskolan Astris Gata. På platån vid Eriksberg hittar du förskolan Astris gata som ligger granne med Färjenäsparken och har stor lekplats och näridrottsplats.
  • Varvshistoriska Föreningen berättar om svunna tider vid informationstältet i Dockan.
  • Besök vår projektlokal på Maj på Malös gata 20. Vi bjuder alla besökare på en kopp kaffe och information om kommande projekt i området. 


Samma dag som Bomässa arrangeras är det även dags för  Lundbydagen vid Eriksbergstorget. Ännu en anledning att besöka Västra Eriksberg i helgen alltså!

För att ta dig till Bomässan kan du antingen åka kollektivt med buss eller via Älvsnabben som lägger till vid Dockpiren. Tar du bilen går det bra att parkera i anslutning till Friskis & Svettis på Östra Eriksbergsgatan 75. Det går också att parkera i Inre delen av Dockan på Västra Eriksberg. För mer info kika här.