16 februari, 2015

Ett personligt hotell med en spännande historia

Det är definitionen av Hotel Villan i en mening. Hotellet är beläget utmed kajen i Västra Eriksberg och har med sina 26 rum och två konferenssalar varit i rullning sedan 2008. Dessutom tillkom restaurang Disponenten till hotellet i september 2014. De som driver hotellet är paret Per och Susanne Mattelin. De har hållt i spakarna sedan starten 2008. Nyligen fick vi chansen att prata med Susanne som här bland annat berättar om hotellets historia och den nyöppnade restaurangdelen.

Berätta om Hotel Villan, hur kommer det sig att ni hamnade här i Västra Eriksberg?
– Om man ska berätta från början så låg huset ungefär 200 meter bort. Det flyttades hit år 1993 på vattnet. Då hade man rit- och lönekontor här i huset, det var ju på den tiden kontor för båtvarvet. Vilket syns i golvet utanför receptionen där lönekontoret tidigare låg. År 2008, då området var under expansion fanns det efterfrågan på att ha ett hotell här, och då tog vi chansen.

Hur ser den typsika gästen ut? Vilka besöker hotellet?
– Eftersom Hotel Villan är beläget med god kommunikation är det ofta mycket affärsresenärer och konferensgäster på hotellet. Och med tanke på den historia som huset har så kommer även många återkommande besökare. “Nu kommer jag hem” möts vi ofta av när flera återkommande gäster är här. Ibland kommer det in personer som arbetat i lokalen när den tillhörde båtvarvet. Då får man höra både en och annan historia om hur arbetet fungerade och hur det såg ut här på den tiden.

Tidigare samarbetade hotellet med River Café där hotellgästerna åt frukost. Men sedan september år 2014 så har Hotel Villans egna restaurang Disponenten hållt gästerna mätta.

Berätta om restaurangen, varför just namnet Disponenten?
– Disponenten har öppet alla dagar i veckan och vi uppdaterar menyn var fjärde eller var sjätte vecka. Ibland är det bara några rätter som ändras men i januari uppdaterade vi hela menyn.
Något som har

topsail island nc web cam dating a wife in louisiana

blivit väldigt populärt är våra söndagsmiddagar.

I samband med att vi öppnade Disponenten så hade vi en tävling där gästerna fick bidra på namn. En dam föreslog då namnet och vann tävlingen. Idag finns historien om Disponenten Flobeck, mannen bakom namnet, med i både restaurangens logga och på hemsidan. Och damen är ofta här på middagsbesök!

Susanne berättar om den utveckling som skett i området då hon arbetat i Västra Eriksberg i 24 år. När hon först kom till området var det i en motorbåt för cirka fem personer. Då var kommunikationen inte lika bra som den är idag.

– På 70-talet var det öde här. Då fanns nästan inga gatulampor och området var helt tomt, bara grusvägar. Men eftersom det fanns så mycket plats här så annordnades det stora konserter i området, till exempel med Michael Jackson och Madonna.

Vad tycker du är det bästa med området?
Det bästa med området är närheten till vattnet och havet. Det går ju snabbt att ta sig hit också! Det är fantastiskt att ta färjan över från Rosenlund, och det lockar även en hel del gäster. Sommaren här är super, mellan april och september är nästan alla helger fullbokade.

Öppettider Disponenten
Vardagar har köket öppet mellan kl. 17.00 – 22.00
Helger har köket öppet mellan kl. 15.00 – 22.00

För mer information om Hotel Villan, Disponenten och paketpriser, in och kika här.