Fira Alla hjärtans dag i Eriksberg

10285401_798669136811124_4593314488321555938_o

Imorgon står kärlek på menyn. Då infaller nämligen Alla hjärtans dag. En dag som bäst firas tillsammans med nära och kära. Och inte minst med god mat. Vi vill därför tipsa om mysiga restauranger i närheten av Eriksberg samt bjuda på ett menyförslag till dig som hellre firar på hemmaplan.


River Restaurant
River Restaurant on the Pier bjuder inte bara på en enastående utsikt över Göta Älv utan även riktigt god mat (och har därför bland annat uppmärksammats i årets White guide). Inför Alla hjärtans dag har de tagit fram en specialkomponerad trerättersmeny med bland annat jordärtskocksoppa, hummerfärserad rödtunga och hallon- och yoghurtmousse.

Tapas by River
Med ett underbart läge längs med kajen erbjuder Tapas by River delikata tapas i en avslappnad atmosfär. På deras meny hittas bland annat rätter som vitvinskokta blåmusslor, friterad vesterhavsost i filodeg, oxfilé 52 grader med manchego, ceviche på dagens fångst  och passionsfruktsmousse.

La Barocca Rossa
I kärlekens tecken har den italienska kvarterskrogen La Barocca Rossa i Sannegården komponerat en specialmeny inför Alla hjärtans dag. Bland annat kan du här välja mellan olika italienska läckerheter som karljohanssvamp-fylld ravioli, risotto med tigerräkor, svärdfiskstartar smaksatt med ingefära, skinkinlindad sparris eller en glassdrink med jordgubbssorbet.

Restaurang Faro
En annan Italienare är Restaurang Faro på Eriksbergstorget. De vill bjuda sina besökare på en upplevelse med smaker från Sicilien i söder till Trentino-Alto Adige i norr. Bland annat kan du välja mellan pizzor tillagade på äkta italienskt vis, mozzarellagratinerad oxfilé, gryta med skaldjur och hemgjord tiramisu.

Kök & bar 67
Kök & Bar 67  är Quality Hotell 11 à la carte restaurang. Med en vacker utsikt över Göteborgs hamninlopp kan du här njuta av rätter som bakad piggvar, hummersoppa, hjortcarpaccio, höstens betor och pannacotta.

Disponenten Kök & Vinbaren  
Restaurant Disponenten – Kök & Vinbar tillhör Hotell Villan som på Tripadvisor röstats fram till ett av Göteborgs mest romantiska hotell. Här kan du fira Valentines med en tvårätters kärleksmeny. Dessutom kan du lyxa till det lite extra genom att köpa till övernattning i samband med menyn för 395 kr / person.

 

Sist men inte minst vill tipsa om en fantastiskt god meny för dig som hellre firar Alla hjärtans dag hemma:

Förföriskt goda pilgrimsmusslor.

Hälleflundra med brynt smörsås, gurka och blomkål.

Ett sött slut med crème Brûlée.

 

Men önskan om en kärleksfull och smakfull Alla hjärtans dag!