24 januari, 2017

Göteborg Film Festival intar Hisingen

Filmfestival

Nyskapande debuter, svenska premiärer, vackra kärlekshistorier och Oscartippade favoriter. På fredag invigs Göteborg Film Festival på en av Hisingens hetaste klubbar – Gothenburg Studios. Invigningen blir startskottet för den elva dagar långa festivalen som i år visar en mängd internationell och skandinavisk film på stans biografer.

Göteborg Film Festival firar i år 40 år och den stora invigningen sker den 27 januari på Gothenburg Studios på Hisingen. Vid invigningsfesten bjuds det på dans, mingel och livemusik. Bland annat uppträder Niki & the Dove, Wildhart och Slowgold och dessutom gästas DJ-båset av Lindson från The Embassy och Henning från Tough Alliance.

Festivalen, som pågår mellan den 27 januari – 6 februari, är Nordens största och visar totalt på 400 filmer på stans biografer. På biograf Aftonstjärnan (som är Eriksbergs närmsta bio) visas bland annat nyskapande debuter som In Between och Bad influence men även film från några av världens främsta regissörer, till exempel visas Andrzej Wajdas sista film Afterimage. Biobesökarna på Lindholmen kan också få se The Road to Mandalay, Aloys och Jesus som är några av festivalen mest prisade filmer som hyllats av både kritiker och publik. Dessutom visar Aftonstjärnan två av årets mest omtalade svenska filmer: Horungen och Den enda vägen.

För mer information om årets festivalprogram och biljetter kika på giff.se.