27 januari, 2015

Göteborgs filmfestival är i stan

Med ett utbud på ca 500 filmer, 35 000 besökare och med 136 000 sålda biljetter i fjol är det nu hög tid att välkomna årets version av Göteborg Film Festival. Festivalen sträcker sig till Hisingen där bland annat Aftonstjärnans biografteater finns representerad.

Filmfestivalen som årligen går av stapeln här i Göteborg startades 1979 och har varit ett återkommande evenemang sedan dess. Tusentals besökare från Göteborg med omnejd lockas till festivalen som inte endast erbjuder film utan även seminarier om musik, konst och kringliggande aktiviteter.

Filmerna som presenteras under festivalen är av olika karaktär och dessutom filmer som vanligtvis inte visas på de större biograferna. De är noggrant utvalda av en programgrupp som arbetar året runt för att välja ut kvalitetsfilm från hela världen. Programmet för festivalen finns att hitta här.

Festivalområdet sträcker sig över göteborgsområdet ända från Frölunda till Hisingen och Lindholmen. Aftonstjärnans biografteater och Gothenburg Film Studios är några av de platser som finns representerade på filmfestivalens programlista. Dessutom är Lindholmen Science Park värd för den avslutande festen på lördag kväll.

Läs mer om filmfestivalen på hemsidan