Hallå där Eriksbergsbon & butiksägaren Nina Granberg Melin…

Nina Granberg Melin bor i Västra Eriksberg och är ägare av den webbaserade butiken Le Kiosk som nu i juni har ett specialerbjudande för våra bloggläsare, 10 % rabatt på hela sortimentet. Sedan juni 2009 har Nina bott i Eriksberg med sin familj och för en tid sedan förverkligade hon sin dröm att starta upp en webbutik. Vi har pratat med Nina för att ta reda på mer.

Hur kommer det sig att du flyttade hit?

– Vi bodde tidigare inne i stan på Linnégatan men kände att vi ville komma bort från asfaltsmiljön och alla avgaser, framförallt för barnens skull. Vi ville bo i ett barnvänligt område där barnen kan gå ut själva och leka i naturen. Inget ont om en sandlåda i stan men det slår inte gröna gräsmattor och ytor att kunna springa runt och leka fritt på. Samtidigt ville vi fortfarande ha nära till stan så efter att vi sett en annonskampanj i GP om ett nytt radhusområde på platån i Västra Eriksberg så åkte vi och tittade. Vi flyttade in så fort det var färdigbyggt.

Hur kom du på idén att starta ditt företag Le Kiosk?

– Jag har gått och sugit på den karamellen sedan vi bodde i USA i början av 2000-talet då jag upptäckte att de låg långt före oss med e-handel. Jag blev helt ”hooked” på att kunna handla över internet och ville någon gång starta eget. Frågan var vad jag skulle inrikta mig på. Till slut bestämde jag mig för inredningsdetaljer.

Hur länge har Le Kiosk funnits?

– I ca 1,5 år. 

Kan du berätta lite om din verksamhet?

– Jag strävar efter att erbjuda ett unikt sortiment av inredningsdetaljer genom att hitta spännande designers på mässor och på internet. Sju av tio saker är jag ensam om i Sverige att sälja. Jag försöker också att hålla en röd tråd med så mycket handgjort och småskaligt tillverkat som möjligt. Dessutom försöker jag ta hänsyn till miljön vid val av produkter. Jag vill att det ska vara snyggt både på insidan och på utsidan.

Vad är din drivkraft?

– Man kan säga att jag har två tydliga drivkrafter med Le Kiosk och det är att kunna erbjuda något unikt, och att kunna bidra till ett hållbart men samtidigt vackert samhälle med mina produkter. Jag tycker också om att gynna andra småföretagare. Genom att lyfta fram okända och oetablerade formgivare till en bredare publik har jag kanske hjälpt dem att betala hyran!

Vad tycker du är det bästa med Västra Eriksberg?

– Det är mikromiljön här. Vardagen funkar jättebra på grund av den familjevänliga miljön. Det är nära till skolan och på ett stenkasts avstånd finns natur och en rolig miljö för barnen i exempelvis Färjenäsparken. Allt finns serverat inom gångavstånd och man slipper ta bilen vilket är väldigt smidigt.

Har du något smultronställe i Västra Eriksberg som du vill dela med dig av?

– Jag tycker att det nyöppnade Deliverket är väldigt trevligt, så det rekommenderar jag. Annars gillar jag att jogga längs vattnet och kajen. Det är en av Göteborgs finaste upplevelser.

Har du något speciellt erbjudande för våra bloggläsare som besöker Le Kiosk?

– Ja, 10 % rabatt på hela sortimentet. Uppge då koden Eriksberg vid betalnig.

     

En kommentar

  1. Heja Nina! Vilken fin artikel, grattis till det och en fin kiosk/kram

Kommentarer är stängda.