2 juni, 2016

Hemmakänsla på Hisingens Hunddagis

Mathilda och Marina såg de många hundarna i Eriksbergsområdet och startade Hisingens Hunddagis på Kyrkbytorget. Nu har dagiset varit igång sedan i mars och vi tog ett snack med Mathilda för att få veta mer.

Hej Mathilda, berätta om din och Marinas bakgrund?

– Varken jag eller Marina hade jobbat med hundar innan, jag jobbade inom vården och Marina i hamnen. Men vi har alltid varit väldigt hundintresserade och länge haft en idé om att starta ett hunddagis och till slut blev det så.

Varför valde ni att starta ett hunddagis i Eriksberg?

– Vi hade sett att det bor väldigt mycket hundar i Eriksbergs-området så behovet av ett hunddagis kändes jättestort. Med tanke på att vi båda bor på Hisingen kändes det helrätt att öppna på Kyrbytorget.

Hur skiljer ni er från andra hunddagis i stan?

– Vårt dagis är boxfritt, vilket innebär att hundarna lever som hemma här och leker fritt tillsammans. På många andra dagis är hundarna instängda i boxar eller burar. Men boxfriheten ställer större krav på hundarna som är hos oss – vi tar emot alla raser och kön, men de ska kunna fungera tillsammans med andra hundar.

Vad får hunden under en dag hos er?

– Ofta lämnar ägaren hunden innan den går till jobbet. Sedan väntar en dag med mat, promenader, aktiviteter, lite träning och tricks. Vi erbjuder även kloklippning, bad och passning över dagen.

Vilka öppettider har ni?

– Öppettiderna är 7-18 på vardagar. Vi kan även erbjuda passning över helger, antingen med eller utan övernattning. Du kan läsa mer om det på vår hemsida eller Facebook-sida.