27 oktober, 2016

Höst och Halloween på Hisingen

halloween2

Hösten har gjort entré med sina färgsprakande träd och nu står Halloween på tur. Kanske har du eller dina barn dessutom höstlov snart och därmed har ni ett ypperligt tillfälle att fylla dagarna med roliga aktiviteter och nya erfarenheter. Runt Eriksberg finns det gott om tillställningar och evenemang att ta del av för alla åldrar och ni är varmt välkomna att delta.

Harry potter-dag på Torslanda bibliotek
Här kan du lyssna på högläsning eller varför inte göra din egen trollstav att ta med hem? Det finns så klart även möjlighet att låna Harry Potter-böcker och ljudböcker och samtala om böckerna tillsammans med andra. Det är fri entré och bjuds på fika!

När: tisdag 1 november klockan 13-16
Var: Amhults Torg 7, 423 37 Torslanda
Info: Från 8 år

Skapa egna frankentoys!
På Kärra bibliotek anordnas pyssel där du kan skapa dina egna läskiga monster. Ta med dina gamla leksaker så skapar vi nya monsterblandningar.

När: 1/11 klockan 16-17
         3/11 klockan 17-19
Var: Kärra centrum 21, 425 34 Hisings Kärra

Åka skridskor
På flera av Göteborgs ishallar kan du åka skridskor på egen hand. Du kan öva med barnen, spela hockey med kompisarna eller bara åka runt och njuta av farten och stämningen. Saknar du skridskor och hjälm finns det att hyra på plats.

På Hisingen kan du åka på Rambergsrinken eller Isdala och isdala lilla med öppettider från och med 29e oktober. Läs mer om öppettider och priser här. 

Höstlovskul på Volvo museum
På Volvo museum kan du prova på deras simulatorer där du kan segla i Volvo Ocean Race, styra en båt eller känna hur det känns att välta en lastbil. Det finns även poängpromenad, tävling på en Scalectrix bilbana och “Knep & Knop” vid deras VO65 halvskrovsbåt.

Specialprogram under veckan kommer inkludera sagostunder, trafiksäkerhet för barn, repslagning, Afternoon Tea Dance salsakurs med mera. Se hela schemat här. 

När: 31/10-4/11 (vecka 44)
Var: Arendal Skans, 405 08 Göteborg
Info: Läs mer på Volvo museums hemsida här

Halloween-spökrunda
Spökrundan på Solstrålegatan är tillbaka i år igen! Här kan du köpa korv och bröd för endast 10 kronor. Kom i god tid eftersom många deltar.

När: Lör 29/10 kl. 18:00-21:00
Var: Solstrålegatan, Länsmansgården

Höstlov på Aereoseum
Aereoseum är Nordens största Flygupplevelsecenter och här finns mängder med aktiviteter att ta del av på höstlovet. Du kan exempelvis bygga och tävla med ditt eget pappersflygplan, bli guidad, låta fantasin flöda i deras skaparverkstad, lära dig allt om meteoriter, prova flyga en modellhelikopter i en simulator med mera! Se hela programmet här.   

När: 29/10-6/11
Var: Holmvägen 100, 417 46 Göteborg
Info: Läs mer på Aereoseum hemsida här

Läslov på Lundby bibliotek
På Lundby bibliotek kan du njuta av sagostund, lära dig rita serier, halloweenpyssla med mera! Det bjuds även på tips på nya böcker! Se hela schemat och anmäl dig här.

När: 31/10-4/11 från klockan 14:00
Var: Borstbindaregatan 12a, 400 72 Göteborg

Eriksberg Köpcenter
På lördag 29/10 kl. 12-15 kan du skaffa dig en läskig ansiktsmålning på Lekia. (Pssst, om du kikar in på deras Facebook-sida kan du även hitta spännande erbjudanden att ta del av).
Dessutom kommer 2 (snälla) spöken att cirkulera på köpcentret under lördagen kl. 12-16, för att bjuda på godis.

Njut av naturen!
Det finns flera smultronställen att ta del av om du vill njuta av färgsprakande träd och krispig höstluft. Varför inte ta med familjen eller en kär vän till Keillers park, Svarte Mosse, Klippholmen eller Hisingsparken.

Läs mer om grönområdena här:
Keillers park
Svarte Mosse
Klippholmen
Hisingsparken 

Utsökt pumpasoppa
Varför inte mysa med en hemlagad pumpasoppa i höstrusket? Här är ett gott och enkelt recept!

Ingredienser (4 portioner)
1,2 kg pumpa
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 l grönsaksbuljong
2 dl crème fraiche
2 lime (rivet skal och saft)
2 st sambal oelek

Gör så här:
Skala och skär pumpan i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt pumpa och buljong. Koka upp, sänk värmen och låt soppan koka ca 10 minuter.
Mixa soppan, häll tillbaka i kastrullen och rör i crème fraiche. Smaksätt med lime och sambal oelek. Låt soppan koka upp före servering.
Servera soppan i varma tallrikar och dekorera med exempelvis morötter och gräslök.