26 oktober, 2015

Höstlovsaktiviteter på Hisingen

Under vecka 44 är stans alla barn och ungdomar höstlovslediga. Är du sugen på att hitta på något kul? På Hisingen ordnas flera spännande aktiviteter denna vecka. Vi har samlat några av de bästa här nedan. 

Femkamp på Aeroseum

Äntligen är det dags för höstlov på Aeroseum! Under veckan bjuds det på massor av aktiviteter för hela familjen, gammal som ung. Vad sägs om att testa femkamp, träffa helikopterspanare eller lära dig allt om meteoriter? Schemat för veckan hittar du  här.

Höstlovsteater

Backa Teater bjuder in barn och ungdomar till höstlovsteatern “Namn”. Ungefär 19 stycken heter Batman i Sverige, någon heter Sväva och 301 964 personer heter Anna. Vad skulle du vilja heta? Pjäsen vrider och vänder på ord, namn och normer. För alla som heter något. Boka din biljett  här.

Discobowling

Ta med familjen eller kompisgänget och spela en omgång bowling på Lundby Stadium Bowl. Det finns både ungdoms-, vuxen- eller familjepris. Skor och klothyra ingår i priset. På fredag och lördag efter kl. 17 är det discobowling hela kvällen. Läs mer på  hemsidan.

Testa karate

Banzai Karate bjuder in höstlovslediga ungdomar till gratis prova-på-karate på Hekulesgatan. Säckpass med inslag av brasiliansk jiu-jitsu, boxning och Kyokushin karate utlovas. Inga förkunskaper krävs och inte heller någon föranmälan. Information finns  här.

Tävla i hinderbana

Med en 25-metersbassäng, varmbassäng och plaskpool har Lundbybadet något för alla åldrar. Tisdag 27 oktober klockan 10-14 ordnas hinderbana med vattenleksaker i stora bassängen. Varför inte utmana kompisarna? Mer information hittas på  hemsidan.

Lek och se utställning på Volvo Museum

På Volvo Museum får du följa med på en resa genom Volvos historiska arv, från starten 1927 fram till idag. Men du behöver inte vara fordonstokig för att uppskatta museet. Här finns massor att uppleva – oavsett om du är intresserad av ett unikt stycke svensk 1900-talshistoria eller bara nostalgiskt vill drömma dig tillbaka till forna tider. Och för de allra minsta finns ”barnbilen” – en klassisk Volvo att säkert leka och hoppa i. Läs mer  här.