Lundby Kulturmånad 2015

När september snart är på ingång står vi inför en månad fylld av aktiviteter för hela familjen, alla åldrar, stor som liten. För fjärde året i rad går Lundby Kulturfestival av stapeln och i år lite mer färglad än vanligt – temat är nämligen “Sätt färg på Lundby”. 

Evenemanget ligger till grund för ambitionen att skapa en sammanhållen stadsdel för lundbyborna, och inkluderar olika delar i Lundby som Eriksbergstorget, Kvilletorget, Sunnanviksparken, Kyrkbytorget och Wieselgrensplatsen.

Kulturmånaden invigs i Sunnanvindsparken tisdag 1 september och avslutas storslaget med Kulturbårsfestival 26-27 september vid Eriksbergstorget. Nedan följer schema för respektive aktivitet.

1 september.
Sunnanvindsparken – invigning av Lundby Kulturmånad 2015.

5 september.
Kyrkbytorget – familjedag med Kyrkbyns bibliotek med fiskdamm, tävlingar och ansiktsmålning.

12 september.
Wieselgrensplatsen – en dag med tema Kulturell gastronomi. Här kommer finnas mattorg, underhållning och aktiviteter.

19 september.
Kvilletorget – en dag med tema leka, lära och utbildning. Här kommer även finnas gycklare och framträdanden i medeltidsanda.

16-27 september.
Eriksbergstorget – Kulturbåtsfestival i dagarna två med aktiviteter som fisketävling, marknad, underhållning från scen samt presentation av årets Lundby-pristagare. Mer information om festivalen kommer närmare.

Samtliga aktiviteter pågår mellan kl 11-15 om inget annat anges. För mer information, kika in hos Hisingen by Day här.