1 september, 2016

North Sea Tall Ships Regatta 2016

regattaskepp

Den 3-6 september står Göteborg värd för North Sea Tall Ships Regatta 2016. Ett 30-tal av världens mest spektakulära fartyg har då varit ute på en veckolång havskappsegling från Blyth i England och ligger redo att välkomna allmänheten ombord i Frihamnen. Så varför inte ta tillfället i akt att se fartygen när de seglar in? Nere vid kajen har ni perfekt utsikt!

Fartygen varierar från klass A till D – allt från modernare segelbåtar till fullriggare på mer än 300 fot. Utöver skeppen kommer Frihamnen att bubbla av aktiviteter, underhållning och god mat för alla smaker och åldrar. Allt förstås med fri entré!

I programmet ingår bland mycket annat barnteater med Alfons Åbergs Kulturhus, Allsång med Harald Treutiger, sjömanssånger med Kraken Shanty Band, aktiviteter med Försvarsmakten, drakflygning, en tävling i scenframträdanden mellan besättningarna, musikunderhållning, salsafest, fyrverkerier, besättningsparad i centrum och en stor avslutning med fartygsparaden Parade of Sail.

Tall Ships-evenemang har arrangerats av Sail Training International sedan 1956 och är en kombination av tävling och ungdomssatsning. En majoritet av de omkring 500 besättningsmännen är unga trainees och syftet är att främja kontakterna mellan unga människor från olika länder och med olika social bakgrund.

Tall Ships Race arrangerades i Göteborg 1997, då under namnet Cutty Sark Tall Ships Race, och lockade flera hundra tusen människor. Nu har du en ny chans att gå ombord på de historiska fartygen, uppleva folkfesten och välkomna besättningen!

Följ äventyret på väg till Göteborg:

Du kan följa båtarnas väg till Göteborg med hjälp av grafik på en karta med tävlingens
officiella app. Du kan ladda ner appen här:

iPhone: https://itunes.apple.com/gb/app/yellowbrick/id452193682?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yellowbrick.raceviewer&hl=en

När anländer skeppen?

Skeppen är av olika storlek och seglar olika snabbt. Det första skeppet beräknas ankomma redan torsdag eftermiddag. Alla skepp beräknas ha anlänt till Frihamnen senast under lördag förmiddag när vi öppnar evenemangsområdet kl. 10.00. Mållinjen i tävlingen är vid Skagen.

Det bästa sättet om du vill se alla skeppen på samma gång är att vara redo under Parade of Sail på tisdag kl. 15.30.

Mer information hittar du på hemsidan eller på deras Facebook event.