Sommar i Eriksberg!

Ska du tillbringa din semester i Eriksberg? Här har vi samlat ihop lite tips för både soliga och regniga dagar.

Utforska Göteborgs norra skärgård
För den som vill åka ut till havet och bada finns en rad olika badplatser att välja mellan. Till exempel Hönö/Hästen, Jungfruviken & Lapposand, Öckerö/Hjälvik & Saltasviken, Hälsö/Tjolmen. Björkö/Klarvik, Fotö/Vivik, Kalvsund/Körrgårn, Grötö/Knöten, Knippla/Tranbärsviken, Hyppeln/Sandtången & Rörö/Gula skären. Kolla själv på badkartan.se

Besök den nya sommarklubben The Docks vid Frihamnspiren
Med totalt 3 000 m² uppdelat på två stora paviljonger och en terrass kommer detta att bli Göteborgs i särklass största mötesplats under sommaren. The Docks har smygpremiär i samband med STCC-finalen den 29 juni och håller öppet varje lördag hela juli och augusti.

Nyfiken på squaredance?
Den 25 juli kl 19.00 arrangerar Vinga Yellow Rockers squaredance i Flunsåsparken. För mer info se Hisingenbyday.se

Lyxa till det med frukostbuffé på Lungbergs café
Varje helg mellan kl 10.00 till 12. 00 serveras en härlig frukostbuffé med allt från nygräddade våfflor, müsli och flingor, till nybakade frallor, ägg och en mängd olika pålägg.

Gå på musikfestival den 27/6
I samarbete med Holmens herrekipering, PK Musik och Restaurang M2 kommer City Arena att omvandlas till en mini-musikfestival där sex olika band spelar under dagen. Öppet från kl 12.00 den 27 juli.

Få dig ett gott skratt med Sunny Stand up 
Den 29 juli gästar tio av Sveriges hetaste komiker City Arena. På scen ser vi bland annat David Batra, Johan Glans och Anna-Lena Brundin.

Använd sommaren för att komma i form
Torsdagar kl 18.00 ordnas gratis utegympa på gräsmattan bakom Hotell 11.

Upplev en nostalgikväll i Flunsåsparken
Den 6 augusti kl 19.00 arrangeras en familjekväll med bland annat Gert Lengstrand, Little Gerhard och Bosse Carlson på scen.

Gå på quiz i Sannegårdshamnen
Varje onsdag kl 19.00 arrangerar Pizzerian Class quiz för sina gäster.

Upptäck vackra Färjenäsparken och den nyinvigda Färjenästerassen
Här hittar du Hisingens största lekplats med basketplan, bmx- och skatepark och fotbollsplan passar utmärkt för en förmiddagsutflykt. Efter lek och spel kan den medhavda korven mätta hungern vid någon av grillplatserna.

 

Under sommaren tar vi ett litet sommaruppehåll på bloggen men vi är tillbaka igen i mitten av augusti. Har du några önskemål om vad vi ska skriva om här när vi är tillbaka, så maila oss gärna dina idéer på tipsvastraeriksberg@gmail.com eller tipsa oss på vår Facebook-sida.

P.S. Missa inte vår tävling om bästa sommarbild från Eriksberg, där du har chans att vinna en korg full med fina delikatesser från Eriksberg Gastronomia!

 

Trevlig sommar önskar vi på Västra Eriksberg!