Sommar på Eriksberg


Bästa platsen att njuta av sommaren i Göteborg är självfallet Eriksberg. Promenera längs kajen, sola på uteserveringar eller besök de stora grönområdena. Här kommer en guide vad som händer på och runt Eriksberg i sommar.

Västerhavsveckan 2-10 augusti
Vad sägs om guidade turer med vackra båtar, havsinspirerade event och mängder av roliga händelser i stan och längs hela kusten ända upp till Strömstad.
Läs mer om Västerhavsveckan.

Underhållning i Flunsåsparken
Musikkryss, opera och sommarunderhållning i Sveriges enda folkpark med fri entre. Hit kommer man lättast genom att ta sig till Wieselgrensplatsen eller Rambergsvallen och sedan promenera den sista biten. Läs mer om sommarens program.

Sommarmat
Sommar innebär härliga uteserveringar. Gör en gastronomisk resa längs älven och inse att du inte behöver åka utomlands för att få kontinental känsla. Läs mer om sommarens matutbud.

Missa inte Kville Saluhall trots att den inte ligger vid älven. Hisingens självklara mötesplats för matälskare.

Bada, simma eller bara doppa tårna

Bland det bästa med att Hisingen är en ö . Varför inte prova dem allihop i sommar? De har alla något unikt – hitta din favorit och glöm inte att det aldrig är för kallt om man har rätt inställning.

Sillvik
En av Göteborgs större badplatser inte långt ifrån Sillviks vackra naturreservat. Badplatsen är tillgänglighetsanpassad med en lekplats som välkomnar alla barn. Hit tar du dig lättast med antingen med buss 23 eller bil.

Tumlehed
En av de mindre badplatserna men har fin sandbotten och en bra badbrygga. Här finns både klippor och sandstrand. Ett verkligt smultronställe på Hisingen.

Hästevik
Härligt havsbad med en sandstrand och klippor. Här finns kiosk, grillplatser och volleybollplan. Nås enklast med bil.

Lilleby
Trots namnet är detta en av Göteborgs större badplatser. Här trivs barnfamiljer längs sandstranden, lekplatsen och hopptornet. Känt för sina vackra vidsträckta klippor, hitta din favoritplats och njut.

Upptäck fler badplatser med appen Badplatsen.

Teaterbåten
En gammal tradition återuppstår. Utanför Rosenlund sjönk för 70 år sedan den sista teaterbåten som trafikerade älven, nu återkommer teaterbåten med utgångspunkt på Eriksberg. Under sommaren kommer M/S Svea från Kulturbåtarna agera flytande estrad. Läs mer.