10 juli, 2015

Sommarrestauranger i Västra Eriksberg

Semester hemma på kajen? Eller är du turist och nyfiken på ett av stans kanske mest sol- och havsbrissäkra områden? Oavsett vilket vill du säkert njuta av god mat och dryck. Vi har listat några av de Eriksberg-restauranger som erbjuder en härlig plats i solen.

Disponenten Kök & Vinbar

Direktionsvillan byggdes 1916 och här ritades många av de fartyg som producerades i Göteborgs hamn genom åren. Idag huserar här Hotell Villan och Disponenten Kök och Vinbar. Inför sommaren har Disponenten tagit fram en sommarmeny som enligt uppgift bara måste testas. Hur låter till exempel halstrad laxfilé och lakritspannacotta med färska hallon?

Adress: Sjöportsgatan 2. Mer information här.

River Café

Längst ut på Dockpiren ligger River Café. Här sitter du mitt i det sjöhistoriska Göteborg och kan njuta av både solnedgången ut mot Älvsborgsbron och härliga menyer – självklart med fisk i fokus.

Adress: Dockpiren. Mer information här.

Sushi Eriksberg

Med omdömen som ”bästa sushistället på Hisingen” och ”världens godaste sushi” är Sushi Eriksberg ett ställe värt att besöka. Här serveras alltid färsk sushi i all sin enkelhet, utan en massa överflödiga ingredienser. Precis så som sushi ska vara menar många. Sätt dig på uteserveringen och njut av utsikten över Älvsborgsbron och hamninloppet.

Adress: Maskinkajen 25. Mer information här.

Faro

På Restaurang Faro erbjuds genuin mat med Italienska smaker. För att förstärka matupplevelsen spelas det varje lördag livemusik på restaurangen. Kombinera smaken av en härlig pasta, doften av vitlök och basilika med stämningsfull livemusik. Restaurang Faro ligger precis vid vattnet vid kajkanten för en avkopplande miljö. Kött, fisk, pasta, pizza, förrätter och italienska desserter finns att erbjuda på Restaurang Faro.

Adress:Eriksbergstorget 13. Mer information här.

Port Arthur

Ta en promenad över Slottsberget för att ta en titt på de vackra gamla trähusen och biografen Aftonstjärnan. På andra sidan berget hittar du göteborgs äldsta sjömanskrog, Port Arthur Pub & Brygghus. Här hittar du allt från kött och fisk till pasta och varför inte avsluta med kökets val av hemmagjord paj?

Adress: Gamla Ceresgatan 3. Mer information  här.

Under sommaren tar vi ett litet sommaruppehåll på bloggen men vi är tillbaka igen i mitten av augusti. Har du några önskemål om vad vi ska skriva om här när vi är tillbaka, så maila oss gärna dina idéer på tipsvastraeriksberg@gmail.com eller tipsa oss på vår Facebook-sida.