Sommartips i Eriksberg

Bästa platsen att njuta av sommaren i Göteborg är givetvis Eriksberg. Promenera längs kajen, sola på uteserveringar eller besök de stora grönområdena. Här kommer en guide vad som händer på och runt Eriksberg i sommar.

Västerhavsveckan

Vad sägs om guidade turer med vackra båtar, havsinspirerade event och mängder av roliga händelser i stan och längs hela kusten ända upp till Strömstad? Västerhavsveckan pågår 6-14 augusti och du kan läsa mer om aktiviteterna här.

Underhållning i Flunsåsparken

Musikkryss, opera och sommarunderhållning i Sveriges enda folkpark med fri entre. Hit tar du dig lättast genom att åka till Wiselgrensplatsen eller Rambergsvallen och sedan promenera sista biten. Här kan du läsa sommarens program.

Bada, basta och segla i Frihamnen

För andra året i rad bjuds det på aktiviteter för stora och små i Jubileumsparken. Här kan du bada bastu, doppa tårna i poolen, lära dig segla, köra Roller Derby, odla och mycket annat kul. Läs mer här.

Picknick i park

Runt omkring Eriksberg finns flera fina parker som är väl värda ett besök. Ta med picknickkorgen och njut av mat och dryck! Du kan läsa om de närmaste parkerna här.

Bada i havet

Hisingen erbjuder salta bad på flera platser. En cykel- eller busstur bort finns badplatser som Sillvilksbadet, Lillebybadet och Hästevik. Fler tips hittar du här.

Sommarmat på Eriksbergs restauranger

Aktiviteter och utflykter i all ära, men det inte mycket som slår solläget på Eriksbergs uteserveringar. Här är några förslag på restauranger där du kan njuta med utsikt över hamninloppet.

Glad sommar! .