17 januari, 2018

Svenska Västkustlinjen satsar med fler båtar och nya kryssningar

Eriksberg hukar inför snöstorm men redan om en vecka gör Svenska Västkustlinjen sin första kryssning för året. Med hemmahamn Eriksberg blir 2018 ett spännande år för rederiet och i vinterkylan tar vi temperaturen på Västkustlinjen inför kryssningssäsongen.

Skenet bedrar. Bakom presenningen pågår arbete inför årspremiären 22 januari

– Redan 22 januari gör vi säsongspremiär med Nya Skärgården och vi har stora förhoppningar inför det nya året, med nya båtar och nya turer, säger rederichef Dick Andreasson.

Nu utökar man verksamheten med en rad nya kryssningar och följande planeras nu på kontoret, granne med Ostindiefararen. Här några nyheter:

Två nya båtar, tre båtar blir fem
Ny avgångsplats vid Stenpiren utanför Resecentrum. Eriksberg fortsätter dock att vara hemmahamn.
Fler turer till fästningen och södra skärgården
Chartrade turer under Volvo Ocean Race
Midsommarfest på fästningen
Samarbete med Ostindiefararen och Volvo Museum, bland annat med besök på museet och kryssning i södra skärgården
Fler turer för kryssningsfartyg som besöker Göteborg, nu också från Arendalshamnen

2017 var ett tufft år för rederiet då man etablerade Nya Älvsborgs Fästning som en del av sitt erbjudande. Inte så konstigt med tanke på att man tog över en tom fästning. Men året avslutades i dur då julbordskryssningarna blev en stor framgång.

Statistiken för Strömstadturerna är också en indikation på att kunderna uppskattar kryssningarna. 2015 gjordes nio kryssningar till Strömstad. Redan nu är 39 kryssningar bokade för 2018.

Rederiet har tio fast anställda och under säsongen fördubblas personalstyrkan då det behövs personal på båtarna och på fästningen. Man har behov av mer personal och söker däckspersonal, kaptener, servis och kockar.

Svenska Västkustlinjen är medlem i Eriksbergs Samverkansförening.

Här kan du läsa mer om Svenska Västkustlinjen

Nya Älvsborgs Fästning