11 juli, 2012

Träna för din hälsa!

Bild: Andreas Jarskog

Temat den här veckan går i motionen och hälsans spår och förhoppningen är att ni läsare ska få inspiration och information om vilka möjligheter som finns till träning i närområdet. Förutom att ta en härlig promenad längs kajen eller en löptur i parken erbjuder Västra Eriksberg med omnejd dig möjligheten att bland annat gymma, simma eller golfa.

Gym
I närheten av Eriksberg hittar du bland annat Puls & TräningFriskis & SvettisCurves och Sportlife. Samtliga gym har b
reda utbud av olika gympass och träningsredskap så boka in ett provpass och känn av vilket gym som passar dig bäst.

Simning
På Vingalandsgatan hittar vi Göteborgs Sim- och Livräddningssällskap där man kan göra allt från att lära sig simma till att gå på vattengymnastik, motionssimma eller utbilda sig till livräddare.

Golf
Om ni känner för att varva ner är Göteborg City Golf rätt plats för er, så kom ner och slå några hinkar på driving rangen. För den som vill förbättra spelet och svingen ytterligare erbjuder GCG även flertalet kurser.

Bowling
Blodigt allvar eller familjenöje, ni väljer själva. På Eriksbergs Bowling kan ni välja mellan allt från att spela några serier med vänner till att tävla i seriespel. Eriksbergs bowling har även lokaler för att husera barnkalas eller konferens.

Curling
För dig som hellre testar något annorlunda är Göteborgs curlingklubb ett riktigt kul alternativ. Det kommer vara lite svårt att få stenen att stanna i boet i början men ge det några spel så kommer ni hitta känslan. För den som får mersmak finns det även möjlighet att gå med i klubben och börja träna curling regelbundet.

Lundbystrand sporthall
Om ni har fått tillräckligt med fysisk aktivitet för veckan och känner att det varit skönare att se någon annan ta ut sig är det lätt att bege sig till Lundbystrands sporthall. Här spelar handbollslagen HP Warta (allsvenskan) och Bjurslätt IF samt innebandylaget IBF Älvstranden sina hemmamatcher.

Glad sommar!