15 november, 2017

Störningar under EU-mötet 15-17 november

Idag sattes avspärrningarna upp och det gäller att hålla sig uppdaterad om vad som gäller. För Eriksbergs del kommer all trafik, dvs. kollektiv-, bil-, gång- och cykeltrafik som vanligtvis går via det avspärrade området att ledas om. Eftersom avspärrningen även gäller en del av vattnet kommer också färjetrafiken att ledas om och bland annat att hållplatsen Eriksbergs färjeläger stängd. 

På bilden ovan ser ni avspärrningarna i Eriksberg. Polisen uppmanar de personer som inte behöver resa i Göteborg under fredagen den 17e november att stanna hemma. Om du ändå behöver förflytta dig inom Göteborgsområdet är det viktigt att hålla sig uppdaterad och här hittar du information vad gäller avspärrningar i Eriksberg samt kollektivtrafiken: Västtrafiks hemsidaPolisens hemsidatrafiken.nuGöteborgs Stads hemsidaregeringen.setrafikverket.se , svt.se och trafikradion.

 

Information från Västtrafik:

Kollektivtrafiken som vanligen passerar Eriksberg kommer påverkas då vägen är avstängd från 15 november klockan 07:00 – 17 november klockan 15:00:

Linje 16 (Högsbohöjd – Eketrägatan)
Hållplats Danaplatsen, Eriksbergstorget, Sörhallstorget är indragen för linje 16 från den 15 november klockan 07:00 till den 17 november. Närmaste hållplats är Säterigatan och Nordviksgatan.

Linje 45 (Marklandsgatan – Bäckebol)
Kör mellan Pölsebo via Danaplatsen till Nordviksgatan Hållplats Eriksbergstorget och Sörhallstorget är indragen från den 15 november klockan 07:00 till den 17 november.

Linje 58 (Västra Eriksberg – Merkuriusgatan)
Hållplats Eriksbergstorget, och Sörhallstorget är indragen från den 15 november klockan 07:00 till den 17 november. Närmaste hållplats är Nordviksgatan och Bockkranen.

Linje 99 (Hjalmar Brantingsplatsen – Frölunda Torg)
Hållplats Eriksbergstorget och Sörhallstorget är indragen från den 15 november klockan 07:00 till den 17 november. Närmaste hållplats är Nordviksgatan.

Hållplats Eriksbergs färjeläge (Lilla Bommen – Klippan)
Hållplats Eriksbergs färjeläge är indragen för linje 285 Älvsnabben från den 15 november klockan 07:00 till den 17 november klockan 18:00. Välj i stället befintlig kollektivtrafik till/från hållplats Nordviksgatan.

För mer information om påverkan i kollektivtrafiken, besök Västtrafiks sida här.

 

Övrig information:

Alla butiker m.m. inom avspärrningen kommer att vara stängda för allmänheten. Det är endast boende innanför avspärrningen som har tillträde till området och de har informerats av polisen.

De största störningarna väntas på fredagen, 17 november, då mötet ska hållas i Eriksbergshallen och delegaterna ska transporteras från hotellet (Gothia Towers) till Eriksbergshallen. Trafikanter rekommenderas därför att undvika de mest kritiska tiderna. Vill man undvika dessa råds man att resa innan kl 07.00, mellan 10.00-12.00 samt efter 18.00.

På grund av säkerhetsskäl vill Polisen inte delge vilka färdvägar delegaterna kommer att transporteras till och från mötet.