Upplev Göteborg från 77 meters höjd


Lördagen den 28 september erbjuds göteborgarna en exklusiv åktur upp i Eriksbergskranen. Oerhört få personer har idag tillträde till kranen, men i helgen görs ett undantag i samband med Västra Eriksbergs Bomässa. Vid Bomässan arrangeras även en megapicknick, stadsvandring, båtturer, samt lägenhets- och markvisningar i Västra Eriksberg.

Bockkranen är ett känt landmärke, och den sista bevarade i sitt slag i Sverige. Ett mäktigt industrihistoriskt minne som få personer har tillträde till. I mitten på 90-talet hoppades det bungyjump från kranen, men idag är det oerhört få personer som får komma upp i den 77 meter höga kranen. Under lördagens Bomässa erbjuds dock ett begränsat antal besökare en exklusiv tur upp i kranen.

Vid lördagens Bomässa kan besökande även ta en båttur, delta i megapicknicken på Färjenästerrassen, kika in i visningslägenheter eller gå på öppet hus i de nyöppnade skolorna. För att se programmet i sin helhet kika här

4 kommentarer

 1. Hej.
  Jag fyller år nämnda dag och det vore en fin sak att få fira en liten tid av födelsedagen högt upp i luften, med en kamrat eller två 🙂

 2. Grattis i förskott! Som sagt är det först till kvarn som gäller så se till att komma i tid:)

 3. Hej!
  Kommer det synas tydligt var man ska ställa sig i kö? Ifall man går dit tidigt för att få plats. Börjar det 11.00 annars?
  Hälsning, Jannike

 4. Hej Jannike,
  Det är först till kvar som gäller, så var där i god tid. Hissen är i det västra benet och vi kommer att skylta upp så att man tydligt ser var kön börjar.

Kommentarer är stängda.