Uteserveringar i Västra Eriksberg

Äntligen är våren här! Längtar du efter sol, god mat och dryck? Här kommer förslag på några restauranger där du kan njuta med utsikt över hamninloppet.

Café Villan

Villan byggdes 1916 och var fram till 1940-talet Eriksbergsvarvets huvudkontor. Idag huserar Café Villan i samma lokaler. Här erbjuds både lunch och middag och vill man tugga i sig något litet erbjuds även färska smörgåsar med olika pålägg och fyllningar. Missa inte den stora uteserveringen som erbjuder en avslappnad atmosfär nära havet.

River Restaurant

Längst ut på Dockpiren ligger River Restaurant. Här sitter du mitt i det sjöhistoriska Göteborg och kan njuta av både solnedgången ut mot Älvsborgsbron och härliga menyer – självklart med fisk i fokus.

Sushi Eriksberg

Med omdömen som ”bästa sushistället på Hisingen” och ”världens godaste sushi” är Sushi Eriksberg väl värt ett besök. Här serveras färsk sushi i all sin enkelhet, utan en massa överflödiga ingredienser. Precis så som sushi ska vara, menar många. Sätt dig på uteserveringen och njut av utsikten över Älvsborgsbron och hamninloppet.

Restaurang Faro

Faro bjuds det på smakupplevelser från Sicilien i söder till Trentino-Alto Adige i norr. Restaurangen ligger längs med kajpromenaden och har en stor härlig uteservering med utsikt mot älven.

Burfiskarna

Ett alternativ till restaurangbesök är picknick på kajen. Varför inte fira med färska skaldjur? Burfiskarna lägger till på Eriksbergs brygga nedanför Hotell 11 varje fredag. Läs mer i en intervju vi gjorde med dem tidigare i år.

 

2 kommentarer

  1. Även i dockan finns några uteserveringar så som Baka, Leymans, Tapas by River och Lindgrens salladsbar. Nyöppnade Cappuccino vid området Kajen har också trevlig uteservering precis vid älven. Soligt och ganska läigt, trots sitt utsatta läge. Finns många bra ställen i området!

  2. JAG VILL HA SÅDANA SMULTRONSTÄLLEN I BERGSJÖN inte bara HISINGEN vem vill inte ha saluhall i bergsjön betongen vi har inget här ute ni har KBC privat sjukhus eco biobutiker och hemleverans av marija stenbeck mathem.se och mat.se fri leverans och nonnaslowfood torta och fruktkorgar,blomkorg ORÄTTVIST !

Kommentarer är stängda.