Volvo Ocean Race nästa mega-event som passerar Eriksberg

Foto: Volvo Ocean Race 2015Mega-eventen avlöser varandra. I efterdyningarna av Göteborgsvarvet kan Eriksbergarna se fram emot nästa stora händelse: Volvo Ocean Race 14-21 juni. Om väder och vind tillåter blir det målgång vid Älvsborgsbron.

I juni 2018 har Göteborg fått äran att välkomna båtarna i Volvo Ocean Race i mål på den tionde och näst sista sträckan. Målgången i Göteborg är beräknad runt 14-15 juni och starten av elfte sträckan till Haag går den 21 juni.

Väder och vind avgör när båtarna kommer till Göteborg, tipset är 14-15 juni och håll utkik på hemsidan volvooceanrace.com. Om vädret tillåter kan mållinjen bli Älvsborgsbron som i så fall blir första parkett för oss på Eriksberg. Annars är det Älvsborgs Fästning som gäller för målgång i Göteborg och startlinje för sista etappen till Haag.

Finaletappen till Haag inleds utanför Älvsborgs Fästning 21 juni klockan 14.00. Innan startskottet kommer lagen att kämpa för att skaffa sig ett så bra utgångsläge som möjligt och när signalen gått kommer de att sätta full fart ut ur farleden mot Vinga.

Men mycket händer däremellan. Den 17 juni är det Inport Race som är en kort och spännande kappsegling som tar cirka en timma och som avgörs i varje hamnstopp. Seglingarna utgör en egen poängtabell som kan vara avgörande i den stora tävlingen om flera båtar slutar på samma poäng. I Göteborgs In-Port Race radar de sju båtarna upp sig på startlinjen utanför Älvsborgs Fästning. Efter startskottet seglar de två varv runt en kort bana innan de sätter fart mot mållinjen vid Älvsborgsbron.

Upplev folkfesten – fri entré alla dagar

Under alla dagar är det stor seglingsfest med fri entré i Race Village som ligger i Frihamnen och här kommer tävlingsbåtarna att ligga hela veckan. Här finns också storbildsskärmar med direktsändning av Pro-Am Race, In-Port Race och fotbolls-VM samt läktare för att se hamntävlingarna från första parkett, scenunderhållning och konserter, barnområden, utställningar, restauranger, caféer, barer, beach club, en stor marknadsplats och massor av prova-på aktiviteter. Nytt är också föreställning med favoriter från ABBA-musikalen Mamma Mia.

Man tar sig enkelt till Race Village till fots, med cykel eller kollektivt med buss, spårvagn eller båt. Race Village är öppet för alla och har fri entré alla evenemangsdagar 14-21 juni.

Följ de senaste uppdateringarna på volvooceanracegoteborg.com

Foto: Volvo Ocean Race 2015

Foto: Volvo Ocean Race 2015

Foto: Volvo Ocean Race 2015