En båt kommer lastad

Eriksbergsbor får besök av fiskebåten Skalman

Eriksbergsbor får besök av fiskebåten Skalman

 

Många båtar, stora som små, passerar dagligen Västra Eriksberg. En del transporterar människor, andra produkter och varor. En liten men väldigt uppskattad båt som varje fredag eftermiddag ligger förtöjd intill Eriksbergs färjeläge är båten Skalman. Och vem skulle inte vara populär när man kommer med mängder av färska skaldjur?! 

Båtkapten Peter Olsson driver företaget Burfiskarna som fiskar och säljer burfångade kräftor bland annat vid kajen i Eriksberg. Företaget erbjuder hållbart fiske och skaldjuren kokas i det egna och Sveriges första KRAV-märkta kokeri på Vrångö. All fångst kokas dock inte utan som du som vill kan även köpa levande kräftor. 

Så länge som isen inte lagt sig på älven kommer fiskebåten till Eriksberg för att sälja kräftor, och under säsong även hummer. Besöken är som förståeligt populära – det är inte alla som bara några hundra meter från sitt hem har möjlighet att handla skaldjur direkt från fiskebåt.  

Planerar du att avnjuta lite läckra skaldjur till helgen så tänk på att vara där i tid för efterfrågan är stor. Burfiskarna finns på plats fredagar mellan klockan 14 och 18.

 Foto: Charlotte Petzell

3 kommentarer

 1. Vill beställa kräftor. Är det möjligt??
  Fredag den 17 augusti. 4 kilo
  Tacksam för snabbt svar
  telefon 220419

  1. Hej Tord,

   Jag vet inte hur det ser ut men kontakta Burfiskarna direkt på telefon 0703- 97 50 91 så får du svar.

   Vänliga hälsningar, Eva

 2. Vi köpte fyra kg kräftor av er i lördags. De var perfekta! Precis lagom kokta – al dente. Alla var nöjda och glada..

Kommentarer är stängda.