Flickorna på Färjenäs – café för både dig och hunden

flickorna-pa-farjenas

I gamla Färjenäs Café syns nytt liv. Det är Lisa Burden och Susanna Lindelöf Frisk som öppnar nytt i det 110 år gamla caféet och välkomnar även våra fyrbenta vänner. Hemmagjort och hembakat är två viktiga delar i utbudet samt strävan efter kravmärkta råvaror. Hit kan vem som helst komma för en fikastund, afternoon tea eller bara för att prata en stund.

Nu har ni haft öppet i några veckor, hur har det gått hittills?
– Det har gått jättebra! Vi är ödmjukt tacksamma för både våra två- och fyrbenta gäster.

Hur kommer det sig att ni ville öppna hundfik?
– Vi har alltid haft ett stort intresse för hundar och kombinationen mellan hundar och värdskap tycker vi är spännande. Därför ger vi exempelvis alla hundar som kommer hit hundköttbullar att tugga på. Det är ett bra exempel på hur vi kombinerar dessa två. Vi båda har själva haft hundar i väldigt många år så vi tänkte att detta skulle bli roligt att testa.

Berätta lite om området Färjenäs
– Färjenäs är ju barndomsminnen för oss båda som hade många klasskamrater här. Det är ett väldigt gammalt område och var som ett eget litet samhälle där allt man behövde fanns.  Här fanns bland annat polisstation, post, korvaffär, cykelaffär och Färjenäs Café. Det har funnits i 110 år, alltså sen 1906. En del av samhället försvann dock när Eriksberg utvecklades, men caféet står kvar! Så nu har vi fått äran att bevara den traditionen.

Hur har mottagandet varit bland Eriksbergsborna?
– Bra! Det har varit väldigt positivt och vi har fått många glada tillrop. Vi ser både gamla stammisar och har även fått nya stammisar till caféet.

Vad är era drömmar för caféet?
– Det är så klart att få fortsätta med caféet och kanske även utöka det i framtiden. Det skulle kunna vara promenader eller någon kvällsverksamhet med fokus på hundarna då en veterinär kommer på besök eller någon som kommer och klipper klor. Vi skulle också kunna ha olika föreläsningar.

Berätta lite om ert utbud
– Vi har flera olika slags smörgåsar med räkor, köttbullar, fetaost eller så klart vanlig ost och skinka. Eller så kan man äta en toast, falukorv och stekt ägg. Sen har vi mjuka kakor som morotskaka och äpplekaka eller småkakor. För hundarna finns det hundköttbullar som sagt, levergodis eller hundkex. Vi försöker dessutom ha så många kravmärkta och ekologiska varor som möjligt.

Vad innebär er Afternoon tea?
– Det har vi på lördagar och söndagar klockan 11-16. Då kan man komma hit och äta olika smörgåsar, ägg, snittar, mjuka kakor och chokladmousse. Det finns också varma scones med hemmagjord lemoncurd och jordgubbssylt.

Har ni någon specialitet i ert utbud?
– Åh, alltihop! Det är så svårt att säga. Vi satsar på hemmagjorda saker snarare än att ha väldigt stort utbud. Det skulle jag säga är en specialitet. För oss är det även viktigt med värdskapet. Det ska vara trevligt att komma hit och fika, både miljön och bemötandet.

 

Välkommen till Flickorna på Färjenäs på Karl XI väg 1, 418 34 Göteborg

Öppettider:
ons-sön  9:00-16:00

För mer information besök deras hemsida eller Facebook-sida här