Njutningsfullt välbehag på ProFeet&Skincare


Från fotvårdssalongen på Bautastensgatan skämmer Robin Winberg bort både fötter, ansikten och ryggar. Nu planerar han att utveckla verksamheten. Vi träffade Robin som berättade mer om salongen ProFeet&Skincare och vad han anser är bra fotvård.

Hej Robin! Berätta om din studio och vad du har för visioner med den?
– Jag öppnade ProFeet&Skincare i Västra Eriksberg för några månader sedan. Här erbjuder jag som auktoriserad hudterapeut, medicinsk fotvårdsterapeut och massör, både hud- och fotvård för alla. Min vision är att ge resultatinriktade och njutningsfulla behandlingar med hjälp av ekologiska produkter och ett miljövänligt arbetssätt.

Hur kommer det sig att du blev auktoriserad hud- och fotvårdsterapeut?
– I grunden är jag utbildad undersköterska. Under utbildningen kom en fotvårdsterapuet på besök och berättade om sitt yrke. Jag har alltid varit intresserad av hudvård, både för min egen del men jag vill även hjälpa andra människor till bättre hudhälsa. Så efter min utbildning sökte jag till en KY-utbildning här i Göteborg, för att sedan hösten 2012 börja studera till hudvårdsterapeut vid Yrkeshögskolan i Landskrona. Och på den vägen är det.

Vad erbjuder du?
– Jag och ProFeet&Skincare erbjuder det mesta – ansiktsbehandlingar, AHA/syrapenslingar, frans- och brynfärg, massage och självklart medicinsk fotvård. De hud- och kroppsvårdande produkter jag arbetar med väljer jag med omsorg, och inom snart framtid kommer jag även erbjuda kosttillskott för att arbeta med huden från insidan.

Vad skiljer din salong från andra?
– Jag arbetar ekologiskt, biodynamiskt och miljövänligt. Kunden gör ett minimalt miljöavtryck när den besöker mig, viktigt för mig, men inte alltid en självklarhet inom denna bransch. Dessutom erbjuder jag olika tid- och prisklasser för att man enkelt, oavsett plånbok, ska ha råd att ta hand om kroppen. Du har ju trots allt bara en kropp och den ska du ta hand om. Allt sker i fräscha och mysiga lokaler, där man kan slappna av och känna sig välkommen.

Hur ser en bra behandling ut för dig?
– Bra fotvård för mig är när du får tillfälle för en stunds avkoppling innan du slår dig till ro i den uppvärmda behandlingsstolen. Väl där får du ett varmt och väldoftande fotbad samtidigt som behandlingen utförs av en professionell hudterapeut. Här ska man självklart känna att man kan ställa de hud- och fotrelaterade frågor man har och få uppriktiga svar tillbaka, oavsett om det gäller skötsel eller produkter. När behandlingen är klar går du, som på moln, ut ur behandlingsrummet och känner att du vill göra om det snart igen. Det är bra fotvård för mig.

Hur ser planerna ut för verksamheten framöver?
– Västra Eriksberg är ett otroligt fint område där jag själv kan tänka mig bo i framtiden. Jag hade turen att hamna precis rätt och stortrivs. Framöver vill jag fortsätta utveckla min salong med nya behandlingar för att kunna erbjuda mina kunder bättre resultat och trivsel. Det finns så mycket jag vill göra de närmaste åren, men en sak är säker, jag vill och jag ska bli den självklara fot- och hudvårdsterapueuten att gå till för den som vill vårda sin hälsa och kropp.

Hur kommer man i kontakt med dig?
– Antingen kommer du in till mig på Bautastensgatan 6 eller så slår du en signal. Men det går lika bra att kika in på min hemsida, F acebook eller bokningssida för lediga tider. Hoppas vi ses!

Tel: 073-570 66 61
Adress: Bautastensgatan 6