Dagfestival i Färjenäsparken 25 augusti

Färjenäsparken löser en del av stadens problem med ytor för utomhusevenemang. Slottsskogen är fullbokad och det är svårt att hitta alternativ för konserter och festivaler. Färjenäsparken är ett av de områden som passar och redan den 25 augusti är det dags för Genesis Daytime Open Air Festival 2018. Festivalen börjar klockan 12 och musiken stänger senast 23.30. Läs mer om festivalen på Facebook https://www.facebook.com/events/158102198089681/

Så här skriver arrangören på sidan:

”Den elektroniska musiken växer så den knakar. Vi anser att tiden är inne för en dagfestival i Göteborgs hjärta. Musiken bringar också med sig en subkultur och festivalens syfte är att framhäva vår underbara kultur. Vi är fast beslutna om att en sådan festival kommer gynna vår underbara stads kulturutveckling genom att visa det gedigna arbetet som ligger bakom skapandet av dekoration, Psykedelisk konst och musik. Genesis är en del av en underbar kultur och vi jobbar hårt för att framhäva och skapa det bästa med den samt motverka baksidorna, som tex bruket av droger. Det är en kultur som binder samman människor med budskap om att sprida glädje och kärlek och detta vill Genesis främja. 
Vi har följt liknande projekt i Danmark och Israel rätt länge som bidragit till årets höjdpunkt i respektive land för musikälskare. Musiken är vår tids största verktyg för integration. Låt oss hand i hand visa kärleken som binder samman människor.
Festivalen ska också främja svenska musikproducenter. Därför har vi bokat svenska internationella namn och samtidigt gett utrymme till våra lokala talanger. Kombinationen ger publiken möjligheten att se sina svenska favoriter på hemmaplan samtidigt som det sätter våra mindre lokala talanger i rampljuset. Det ger de förhoppningsvis en skjuts i karriären så de kan nå sina drömmar som oftast är ett skivkontrakt. Alla bokade namn har därför kopplingar till Sverige därav namnet”.