Sommaren börjar här….

 

Eriksberg Boat Show AB…

…växte fram så sent som januari 2020 när Kjell Hansson med över 40 års erfarenhet i båtbranschen fick en idé under en båtmässa i Düsseldorf.

Varför inte skapa en flytande båtmässa i Eriksbergsdockan på vårkanten?
Att få till en flytande båtutställning i så nära anslutning till där man redan fanns, kom som en klar blixt från himlen och skulle passa som en handske.
Eriksbergsdockan är ju världens bästa arena för ett sådant arrangemang!

Alla förutsättningar finns redan på plats. 200 tomma båtplatser samlade i en egen maritima på Eriksberg. Mässan blir helgen den 8 – 10 april 2022, ett par veckor innan dockan skall börja fyllas med privatbåtägares egna båtar från Eriksberg och övriga Göteborg.

Det tog inte många veckor förrän idén förvandlats till verklighet och så var planeringen i full i gång. Riktlinjer tog form. Bolaget Eriksberg Boat Show AB bildades. Kjell driver och planerar nu bolaget med hjälp av ett team duktiga medarbetare.
Kjell är med och driver ett par andra maritima bolag med kontor vid Maskinkajen 17 på Eriksberg.

Kontakter började knytas i närområdet med lokala föreningar och bolag för att se vad som kunde samordnas. Restauranger och andra serviceföretag visar stort intresse för samarbete under mässan. Göteborg & Co kontaktades och allt tog fart i ett sprintertempo.
Eriksbergsområdet bjuder ju på så många olika smakriktningar när det gäller caféer, restauranger och annat för att alla besökare, belåtna skall kunna lämna Eriksberg efter en fullspäckad heldag.

Över 200 000 båtägare har mist möjligheten att drömma sig bort och inspireras av havets utbud då Båtmässan i Göteborg, Allt För Sjön i Stockholm, Sjøen För Alle i Oslo och Vene 22 i Helsingfors tvingats ställa in.

Intresset ökar då Eriksbergs flytande båtmässa utomhus är ett tryggt val för både besökare och utställare.
Den 8–10 april planerar vi för att det ska komma många besökare till Eriksberg, när Eriksberg Boat Show går av stapeln. I och runt dockan, och utmed kajen, kommer det vara båtar och kringutrustning, aktiviteter och information om båtliv: säger Kjell Hansson

Den pågående Coronapandemin hindrar inte längre planeringen för vad vi kan åstadkomma till april. Vi satsar för fullt och mässan kommer att kunna genomföras, säger Kjell.
Förväntningarna från båtmässan 2022 vid en lyckad tillställning, är att detta kunde bli en årlig familjetradition på Eriksberg under många vårar framöver. Ett lyft för Eriksberg och hela Göteborg, säger Kjell med sitt alltid så smittande leende.

Text
Lennart Börjesson