Gothenburg Coast Charter

Foto: Lennart Börjesson

Och varför skulle vi inte börja med båtcharter när barnen inte längre bor hemma. Stora hus och trädgårdar som skall skötas, när man kan syssla med det vi nu älskar mest, båtar, havet och vår skärgård! Vi, Lena och Peter Busse ville bryta ett mönster och visa vår fantastiska skärgård, inte bara för oss svenskar, utan även internationellt.

Vi har alltid varit sjöburna i olika former på fritiden, kanske mest motorbåtar och idén om att kunna driva en Charterverksamhet började ta form och verkade lockande.

Att erbjuda kvalité ända från att gästerna sätter sin fot ombord till de lämna fartyget var vår grundidé. Detta skulle gälla allt från båttur, båt- och sovkomfort till mat och dryck.
Högsta service är vårt motto!

Idén blev så småningom till en realistisk tanke och efter en massa kalkylerande, började vi leta fartyg i lämplig storlek och kvalité. Många båtar blev det vi tittade på runt om i Europa, men alla föll bort av olika anledningar. Till slut hittade vi vad vi sökte och då i självaste Bohuslän. Ett italienskbyggt fartyg på 62 fot med en planlösning, kvalité och finish vi fastnade för. Sagt och gjort, vi bara köpte henne och ”Sealife” var nu vår. Nu väntade ett gigantiskt arbete med att planera, skaffa alla tillstånd, få båten godkänd för charter, skaffa hemsida, organisera med alla möjliga kontakter för att nå ut med vårt koncept. Nu efter flera års planerande driver vi företaget ”Gothenburg Coast Charter” helt i egen regi

Målet var nu att hitta en attraktiv kajplats och valet föll naturligt på Eriksberg, mitt i Göteborgs centrala närhet, där vi fick en plats som vi tyckte gav så mycket mer än bara en båtplats.

Nu kör vi Charterresor i skärgården och har alltid med oss en extern kapten på våra turer och vi har ett antal kaptener på rullande uppdrag som vi anlitar, eftersom vi själva vill ägna oss åt våra gäster och ge dem den bästa service man kan tänka sig. Vi lagar normalt all mat från grunden och serverar alltid anpassade måltider efter gästernas önskemål. Det blir många provmåltider för oss själva innan vi är nöjda.
Vi jobbar för att skapa samarbeten tillsammans med tex eventbyråer, hotell och företag i Göteborg.

Som alla vet har året 2020 blivit ett år med mycket konstiga lösningar, men sommaren blev en fullträff för oss när så många inte kunde resa utomlands på sina semestrar Det blev istället ”hemester”. Vi anpassade oss gott och väl till de restriktioner myndigheterna rekommenderade och kände oss väldigt trygga med detta.

Tänk vad Eriksberg kan bli om många fler restauranger, caféer och andra publika etableringar kunde etablera sig här. En sådan mångfald hade verkligen gynnat området.

Nu hoppas vi på att år 2021 kommer att bli ett något sånär normalt år och att vi snart kan fungera som vanligt igen tillsammans med alla våra vänner, säger Lena och Peter i gemensam mun.

Hemsida: www.gotcc.se

Text: Lennart Börjesson