Häggis IT

Foto: Häggis

Mikael Hägglöf brinner för IT!

Efter många år som anställd på ett antal olika företags IT-avdelningar inom försvarsindustri, kommun, tillverkningsindustri och säljkontor där han varit länken mellan IT’s möjligheter och användares/företagets behov med användare både i och utanför Sverige tog Mikael steget och startade eget 2007.

Firman som Mikael driver helt själv fick namnet ”Häggis IT” efter det gamla smeknamnet Häggis och har fokus på små- och medelstora företag men även privatpersoner.

Innan firman etablerade sig på Eriksberg var Stenungsund basen. Anledningen till flytten för ett och ett halvt år sedan var att frun skulle slippa pendla till sin arbetsplats och att de hittade en trevlig lägenhet just här. Nu är det Mikael som pendlar istället, vilket fungerar bra eftersom hans arbete oftast ändå är ambulerande.

Det huvudsakliga upptagningsområdet för ”Häggis IT” är fortfarande Stenungsund, Tjörn, Orust och Kungälv men efter flytten har kunder i närområdet tillkommit. Företagen vill oftast ha hjälp med datorer, skrivare, servrar och nätverk på och mellan kontoren. Det händer också att han kompletterar företags egna IT avdelning helt eller delvis. Privatkunderna vill främst ha hjälp med olika typer av datorstöd men Mikael hjälper samtidigt till med t.ex. mobiltelefon och TV när det efterfrågas – det ena ger det andra. Mikael är väldigt serviceinriktad och effektiv. Han berättar att det ofta händer att han tar med sig kundernas datorer hem för att uppdatera dem på kontoret eftersom det kan ta lång tid. På så sätt kan han titta till dem då och då istället för att ticka pengar hos kunden, även om de använder sig av RUT-avdrag.

Pandemin har påverkat firman på olika sätt. Mikael har nu fullt upp med att hjälpa sina kunder att anpassa IT-system till att möjliggöra distansarbete men även att hjälpa deras medarbetare som arbetar hemifrån. Här har omsättningen ökat cirka 50 procent eftersom jobben blivit mer omfattande. Men, privatkunderna pausar av naturliga skäl. Denna del i firmans verksamhet har bromsat in runt 80 procent. Visst känns det säger Mikael men är ändå glad över att firman totalt har klarat ekonomin bra i rådande tid.

Mikael trivs bra på Eriksberg och ser den vackra miljön, alla kaféer och restauranger som en tillgång. Han känner ingen konkurrens i närområdet och har förhoppningen att antalet kunder ska öka i framtiden, oavsett var i upptagningsområdet de finns. Gärna med fler privatkunder och så klart också företag, helst med gångavstånd eller pendelavstånd med kollektivtrafik säger Mikael som också har ett miljöengagemang.

Hemsida: www.haggis-it.se

Text: Ann-Marie Losenborg