Quality Hotel 11 – Hotell och event på Eriksbergstorget

Foto: Lennart Börjesson

Satt i receptionen på Quality Hotel 11 då hotellets nya Vd Ina Aganovic dök upp i gul kostym med blå tröja för att visa att idag spelar Sverige mot Spanien. Det var den 14 juni och Sveriges fotbollspremiär mot Spanien i EM 2021.

Ina tillträdde posten som Hotelldirektör första maj och har knappt hunnit sitta in sin stol på kontoret innan hon sjösätter ett av sina spännande projekt för Hotellets sidobyggnad Eriksbergshallen. Mer om Eriksbergshallen lite längre ner.

Ina kommer definitivt inte oerfaren till 11:an på Eriksberg, utan har 10 års erfarenhet från hotellbranschen varav de senaste sju åren som VD på Quality Hotel Winn i Tingstad.

Att få styra hotellet på Eriksberg blir en utmaning, men Eriksbergshallen har under hela pandemin stått tom med en massa hyres- och driftkostnader som bara slukar pengar. Detta tillsammans med att hotellets gäster helt försvann förra åren när pandemin bröt ut. Detta om något är en utmaning för Ina.
Nåväl, något måste göras för att ändå försöka vända trenden nu när restriktionerna börjar lätta och ett mer normalt liv i samhället börjar skönjas i horisonten.

Eriksbergshallen byggdes som maskinverkstad för Eriksbergs Mekaniska Verkstad är sedan många år en alldeles utmärkt evenemangslokal för upp mot 2000 personer och unik i sitt slag. Inte skall väl denna fina lokal bara stå där till ingen nytta tänkte Ina. Vad kan man göra med en mastodontlokal som ligger mitt i ett bostadsområde med över 10 000 människor i den direkta närheten?
Jo, man försöker göra Eriksbergshallen till ett vardagsrum för Eriksbergarna och alla andra som söker sig hit tyckte Ina. Vad blev det av den drömmen?
Jo, en stor uteservering, glasscafé, storbildskärm för den pågående EM-fotbollen med olika bokningspaket ingick i hennes idé. Fullständiga rättigheter för den så hårt hållna krogbranschen fanns redan och allt sparkades igång i mitten av juni.

Inte nog med detta! Varför inte se till att det finns andra tidsfördriv när man ändå är i denna ofantliga hall. En del av hallen delades av och där byggdes det upp ett femkampsområde med 10 olika utmaningar och spel i storformat för de tävlingssugna att välja på.
Sänka skepp, Fia med knuff, Fyra i rad, Corn hole, Boulebana, Minipadelbana, Äventyrskrocket, Rundpingis, Kortsvampen, Kubb och för de lite yngre en hel del spel och annat i av lokalens hörn.

Själva hotellbyggnaden stod klart 1993 och byggdes helt nytt runt ett gammalt stålskelett från en tidigare byggnad som tillhörde varvsverksamheten.
Hotellet har 259 rum och som håller hög standard, men del av byggnadens lokaler hyrs ut till företag. Vi ser en långsam återgång med rumsbokningar, men konferenserna ligger lågt än så länge, även om vi hoppas att de kommer i gång snart igen. De stora mässorna ser vi först nästa år säger Ina när vi skiljs efter vår rundtur i Eriksbergshallen.

Text. Lennart Börjesson

Hemsida: https://www.nordicchoicehotels.se/hotell/sverige/goteborg/quality-hotel-11/