Restaurang Piga på Eriksberg, en destination i Göteborg

Det föll sig rätt naturligt att Majsan Johansson flyttade in på Eriksberg för ca 10 år sedan. Det var en känd hemvist för henne med vatten och rörelse i området, då hon har sitt ursprung i kustsamhället Grebbestad.

Restaurang Piga gjorde sin entré för fem år sedan i dockan på Eriksberg, efter att Majsan sett att det saknades ett segment i restaurangnäringen på Eriksberg. Idén växte om en restaurang som kunde möta det gedigna mathantverk på tallriken som Majsan ville vara med att skapa.

Lokalen vid Eriksbergsdockan dök upp när fastigheten där Piga nu huserar skulle byggas och rätt som det var slog hon till i samarbete med Håkan Sandberg, en kock med erfarenheter både från finkrogar i Sverige och Irland, men även som en del i Svenska kockteamet vid vinter OS 2018 i Japan. På senhösten 2015 slog Piga upp porten.

Håkan är kocken med sin breda erfarenhet som nu tillsammans med sitt köksteam skapar måltider från grunden och ser en glädje att kunna möta gästernas gillande blickar efter vad som skapats i köket och sedan blivit serverade. Den bästa råvaran är det som i grunden ger den upplevelse gästen skall minnas av besöket hos Piga.

Majan har ett långt förflutet inom restaurangbranschen, ölbranschen, dryckesbranchen och mycket annat. Att ha denna erfarenhet har givit ett brett nätverk med bra leverantörer som alltid levererar hög kvalité. Detta är ett viktigt krav i krogbranschen säger Majsan. Piga har även ett egenbryggt öl, Piga Pils och P.IPA. som bryggs tvärs över älven hos Beerbibliotek,
det lilla bryggeriet med känsla för kvalité på sina produkter.

Det gällde att försöka skapa möten mellan människor och det var naturligt med ett öppet kök och att smaken på tallriken gör besöken minnesvärda. Öppet kök ger folk möjlighet att visa hur bra mat skapas.

Viktigt är även att gästen från ankomsten till Piga tills de lämnar restaurangen, får en god kommunikation mellan personalen och upplevelsen av mat och dryck. Piga skall vara en destination i Göteborg och har massor av gäster, inte bara Eriksbergarna, utan även från övriga Göteborg och resten av världen.

Piga har normalt öppet alla veckans dagar och det kräver naturligtvis personal därefter. Just nu under Coronapandemin är vi tyvärr tvingade till varierande öppettider. I dagsläget är det ca
10 anställda som jobbar på Piga, men behovet ändras allteftersom uteserveringen befolkas vid vackert väder.

Väl mött på Piga där ni alltid skall känna att ni är speciella vid varje tillfälle.

Hemsida: www.restaurangpiga.se

Text
Lennart Börjesson