Bloggaren Finafrun besöker Pir58


Bloggaren finafrun besökte nyligen Pia i butik Pir58, här på Eriksberg. Här gästbloggar hon om deras möte. 

”Pir 58 är en liten butik som ligger på hörnet av gatan med det vackra namnet Ostindiefararen. Jag har gått förbi de stora skyltfönstren flera gånger och lockats av allt spännande som finns där inne, men aldrig riktigt haft tid att faktiskt öppna dörren och kliva in. Men idag stiger jag över tröskeln och möts genast av ett varmt leende.

Butiksägaren Pia Rosander visar mig gärna runt och berättar spännande historier om allt jag pekar på. Varje föremål är utvalt med stor omsorg och eftertanke och det märks att hon brinner för sitt jobb. Ibland sammarbetar hon även med de andra företagarna i området och kommer på så sätt över nya spännande produkter. Cacao International, som också har en butik här i området, är en sådan kontakt. Och det är tack vare dem som hon har tagit in de vackra plädarna från Peru, som är vävda av Alpacka-ull.

”Bor de flesta av kunderna här på Eriksberg?” frågar jag henne medan jag smeker en av plädarna.
”Många gör det. Men jag har också kunder utspridda över hela landet som hittar till min butik tack vare det unika sortimentet. Det var till exempel en dam från Karlstad som ringde och absolut ville ha en av butikens Afrikanska anteckningsböcker med läderpärmar. Då hade hon genom tillverkaren blivit tipsad om att jag sålde dem.”

Jag söker nyfiket vidare bland hyllorna och stannar vid några fina skjortor som hänger lite nonchalant över ett skåp, ”R.A.B.T Transatlantic”, läser jag högt. Och Pias ögon tindrar, ”Det är ett fantastiskt företag med en hundraårig maritim historia bakom sig!” Hon berättar om rederiet som bildade den Svenska Amerikalinjen och om klädentreprenören Per-Eric Melinder som idag äger rättigheterna till namnet och som skapar de rustika kollektionerna med de intressanta och stiliga detaljerna. Hon visar en marinblå tröja som är hennes personliga favorit och som maken flitigt använder. ”Lika fin idag, efter otaliga tvättar, som när den var ny!”

Innan jag lämnar butiken gosar jag lite med Bukowskis nallar, klappar på kuddarna med den långa fårullen och knackar prövande i bordet som är gjort av en bryggbit. Helst hade jag velat köpa med mig alltihopa hem, men då får jag nog hämta ett släp till bilen först!”

 

Pir 58
Ostindiefararen 8
41765 Göteborg
Telefon: 031-15 10 11
www.pir58.se

 

 

En kommentar

Kommentarer är stängda.