Bo och jobba i Västra Eriksberg

Det finns många anledningar att bosätta sig i Västra Eriksberg. Här skapar vattnet, hamnen och naturen förutsättningar för ett fantastiskt boende. Under en tioårsperiod ska ca 2000 nya bostäder byggas här med olika upplåtelseformer, skola och grönområden.

Ytterligare en fördel med att bo och arbeta i Västra Eriksberg, är att du i stor mån slipper trängselskatten. Den 26 maj 2010 beslutade nämligen riksdagen att införa trängselskatten i Göteborg 2013. Trängselskatten ingår i Västsvenska paketet som ett sätt att både förbättra miljön och att hejda biltrafikens ökning, till förmånen för ett klimatsmartare alternativ. Väljer du att åka in till centrum kommer en maxtaxa att tas ut på 60 kr/dag och fordon. Skatt kommer inte att tas ut lördagar, helgdagar, dagar före helgdag eller under juli månad, enligt gällande förslag. Beslutet innebär att trängselskatt införs i Göteborgs kommun med start 1 januari 2013.

Transportstyrelsen leder projektet med byggandet av trängselskattesystemet och har också ansvaret för information om trängselskatten. Du kan läsa mer här. Vill du veta mer om infrastruktursatsningarna så hittar du information på Trafikverket. Här ser du var betalstationerna kommer att stå.

Källor: Transportstyrelsen, Regeringen och Göteborgs Stad