Så tar du dig till Eriksberg om två år

För att ta sig kollektivt från Göteborgs City till Norra Älvstranden finns flera alternativ. Stombussarna kör på egen bussgata längs hela Norra Älvstranden. I framtiden kan bussen komma att ersättas av en spårvagn, därför är Norra Älvstrandens bussgata byggd efter principen ”Tänk spårvagn, kör buss”.

Fler resenärer reser med färjorna över Göta Älv. Du kan idag ta Älvsnabben som sicksackar sig fram mellan Norra och Södra Älvstranden eller Älvsnabbare som går fram och tillbaka mellan Rosenlund och Lindholmspiren.

Med det växande behovet av älvskytteltrafik har Göteborgs kommun beslutat att köpa in två nya fartyg. De beräknas tas i bruk hösten 2013. Färjorna kommer att vara gratis.

Hur vill du ta dig över älven? Är vi i behov av fler hållplatser?


För mer information se Älvstrandsprocessen 2000-2010 eller  Västtrafik. 

 

13 kommentarer

 1. Trevlig hemsida!
  När kommer det buss och färjeförbindelse med V.Eriksberg?
  Den stora inflyttningen kommer att ske 2013.
  J-O

  1. Hej och tack. Läser man på Västtrafiks hemsida står för tillfället att de köper in två färjor. Det framkommer inte hur de kommer att trafikera området. Som boende kan man ju skriva direkt till dem och fråga. Ju fler som kontaktar dem om önskemål desto större påverkan borde det få.

 2. Vi uppe på platån har inte längre någon direktbuss direkt till stan då man beslutat att 99 bara ska gå mellan Frölunda Torg-Hj Brantingsplats. Dumt! Dessutom drar man in 199 helt. Hur tänker ni? Vi blir bara fler o fler däruppe (flera nybyggen som blir färdiga pö om pö) o dessutom står Taubeskolan snart färdig. Vad gör ni åt det?

  1. Vi alla som verkar i området, alltifrån byggare, boende och de som arbetar i området får höra av sig till Västtrafik med synpunkter på kollektivtrafiken. Det är de som har uppdraget att ge invånarna den bästa tänkbara kollektivtrafiken. Självklart för vi fram de önskemål som kommenteras här.

 3. Toppen! Älskar att ta färjan istället för bussen. Mycket lugnare och trevligare.

 4. Ja jag säger som Madeleine nedan.
  Situationen vid Platån kommer bli riktigt skrämmande kolektivmässigt sett när 99’an dras in. Dessutom är kommunikationerna med stan kvällstid redan dåliga. Vad händer med den utsagda älvtrafikbryggan vid bockkranen ?

 5. Niclas – bryggan vid bockkranen som du nämner kommer att börja trafikeras hösten 2013 om allt går enligt plan. Det befintliga färjeläget kommer också att finnas kvar.

 6. Kollektivtrafik, jo jo……
  Nu har buss nr 99 upphört att gå direkt till City och detta samtidigt som Platån bebyggs och dessutom står snart skolan färdig.
  Jättebra om man får vara ironisk
  Gunnar Å

 7. Jag vill definitivt inte ha någon bullrig spårvagn här, har vi inte nog av oväsen från tågen som går till containerhamnen?

 8. Spårvagn till norra älvstranden var nog det dummaste jag hört på länge. Att alls bygga ut spårvagnsnätet är vansinne. Spårvagnar är långsamma, låter mycket och är uppenbarligen omöjliga att hålla ens någorlunda fräscha.

 9. Jag har frågade västtrafik för några veckor angår vad jag har hört rykte om att det skulle bygga en färjeläge vid bockkranen, de sa att de har inte finns inget fattat beslut om detta i nuläget.

Kommentarer är stängda.