26 februari, 2015

En mässa för matglada



Har du en passion för mat och föredrar lokalproducerat? Då ska du passa på att besöka matmässan Passion för Mat som för åttonde året i rad går av stapeln i Eriksbergshallen nu på fredag den 27 februari.

Med fokus på äkta livsmedelskvalitet från regionala och lokala mindre producenter har arrangörerna för mässan valt temat ”Ren mat & smak”.  Mässan, som i år har närmare 100 utställare, har från dess början haft en strikt kvalitetspolicy som ämnar ta tillvara på besökarnas intressen för mat och livsmedel.

– På Passion för Mat möter våra besökare utställare som verkligen kan tala för sina produkter och även duktiga kockar. Mässan ger möjligheten att prova och även handla bra mat i världsklass, säger Lotta Hultén, projektledare.

Arrangemanget pågår från den 27 februari – 1 mars och riktar sig till en bred målgrupp där likväl amatörkockar som professionella kockar finner någonting av intresse. Även de som klassificerar sig som matglada i allmänhet kommer att hitta ett brett utbud med allt ifrån avsmakning, dryckesprovning, kockdueller och presentationer. Bland annat hålls en Köksskola där olika teman kring livsmedel och tillagning presenteras.

Bland de representanter som finns på mässan hittar vi välrenommerade verksamheter som Falköpings Mejeri, Lejonet & Björnen och Sjömagasinet. Dessutom är en spännande nyhet för i år att Food Trucks även medverkar på mässan.

För mer information och program klicka här.

Öppettider för mässan:
Fredag 10.00 – 20.00
Lördag  09.30 –18.00
Söndag 10.00 – 17.00