2 januari, 2013

Ett händelsrikt 2012

Vintervy Eriksberg

Vintervy på Eriksberg

Mycket har hänt under det gångna året på Västra Eriksberg. Allt från hus till parker och infrastruktur har färdigställts. Många nya verksamheter har flyttat till området och i slutet av september bjöd vi in till Bomässa.

En av de kanske största händelserna under året som gått – i alla fall för Västra Eriksbergs alla barnfamiljer – var öppnandet av Taubeskolan på Platån, som togs i bruk höstterminen 2012. Skolan ligger vackert precis invid Färjenäsparken.

Samtidigt som Taubeskolan öppnade sina lokaler påbörjade vi arbetet med Västra Eriksbergs sista delområde Kajen. Många av er som bor i området har inte kunnat undvika att höra de sprängningar och pålningsarbeten som varit nödvändiga för att ge plats åt de nya husen – som vi hoppas vi kunna börja bygga under hösten 2013.

I november blev vi äntligen klara med ”Färjenästerrassen” – parken på dockans västra sida. Till våren kommer man kunna njuta i parken under träden eller i Färjenästerrassens nya lekpark.

När det gäller bostäder så pågår i dagsläget byggandet av sammanlagt 432 bostäder. Under 2012 har inte mindre än 265 bostäder färdigställts, varav 86 hyresrätter. Totalt har hittills 1217 lägenheter av de planerade 2000 blivit färdiga.

I början av året ställde vi frågan vilken typ av verksamheter man tyckte saknades i Eriksberg. Många av de som svarade nämnde caféer och restauranger. Vi kan glädja er som lämnade dessa synpunkter att bland annat Baka i Sannegården startar en filial i Västra Eriksberg och Eriksbergs choklad slår upp sina portar i ett av de nybyggda husen på den västra sidan av Dockan.

Sista helgen i september bjöd vi in till en Bomässa och det kom mellan 500 och 1000 besökare för att titta på våra visningslägenheter. Många passade på att få sig en skål värmande soppa, hälsa på våra pirater i Färjenäsparken eller göra en historisk vandring i området.

Nu ser vi fram emot ett nytt år med – hoppas vi – många spännande och positiva händelser. En sak är säker. Det är de som bor, verkar och besöker området som ger det charm och liv.