Månadens företag: Skin etc

På Skin etc i Västra Eriksberg kan du bli ompysslad från topp till tå. Här samlas nämligen spa och hudvård under ett och samma tak, och bland annat kan du njuta av en klassisk ansiktsbehandling, nagelförlängning eller massage. För att få reda på mer om företaget har vi pratat med Hannah Kallio, auktoriserad hudterapeut och ägare av Skin Etc. Nedan berättar hon om månadens erbjudande, varför de valt att etablera sig i Eriksberg och vilka behandlingar som är mest populära. 

Hur kommer det sig att ni valde att etablera på Eriksberg?

– Jag har själv bott i Eriksberg och såg behovet av denna typ av verksamhet. Faktum är att jag var bland de första att starta en hudvårdssalong i området, vilket var väldigt kul och spännande.

Vad är det bästa med Eriksberg?

– Miljön! Närheten till vattnet, lugnet och den vackra omgivningen bidrar till en optimal spa-känsla. Skulle aldrig byta ut det mot stimmet i centrala stan.

Hur länge har Skin etc funnits, hur började allt?

– Jag startade Skin etc i en liten lokal i Sannegårdshamnen på dryga 30 kvm hösten 2006. Då var jag ensam i företaget och bodde själv en trappa upp. Efter bara ett par år började jag märka behovet av att utöka och för tre år sedan expanderade jag och flyttade verksamheten till en större lokal i Eriksberg.

Kan du berätta lite om verksamheten?

– Idag är vi tre terapeuter som erbjuder allt från hudvård, spabehandlingar och massage till medicinsk fotvård, nagelförlängning och ögonfransförlängning. Dessutom har vi samarbete med kosmetisk tatuerare samt kostrådgivare, allt för att erbjuda våra kunder en helhetslösning.

Vilken är er mest populära behandling?

– Det är svårt att bara peka ut en, vi har flera, men den klassiska ansiktsbehandlingen är väldigt populär än idag. Dessutom har nagelförlängning exploderat oerhört det senaste året. Många vill även ta hand om sina fötter hos en medicinsk fotterapeut.

Har synen på hudvård och spa förändrats under åren?

– Ja, senaste åren har många fler män också hittat hit och våra kunder värdesätter att ha våra tjänster lättillgängligt på hemmaplan. Att åka iväg på en spahelg är ju alltid trevligt, men att slinka in på härliga behandlingar på hemmaplan är både tidsbesparande och bekvämt. Vi märker också att våra kunder blir mer och mer medvetna och att efterfrågan på ekologiskt har ökat markant. Vilket bidragit till att vi gått över till ekologisk hudvård det senaste året.

Vad är viktigast att tänka på vid val av hudvårdsprodukter, enligt er?

– Kroppen tar upp ca 60 % av det vi smörjer in oss med, så för oss känns det självklart att bara smörja in sig med sådant man i princip skulle kunna äta. Naturliga ingredienser, som vi och miljön mår bra av. Att undvika mineraloljor och kemiska konserveringsmedel. Våra produkter innehåller inget av detta och till och med konserveringen är naturlig, baserad på ris och basilika.

Har ni något speciellt erbjudande för våra bloggläsare?

– Ja, 15 % rabatt på antingen en valfri ansiktsbehandling, ett nytt set nagelförlängning eller en medicinsk fotvårdsbehandling. Uppge VE (Västra Eriksberg) vid bokning. Bokas via telefon, 031-237080.

 

Adress: Belegatan 8

Telefonnummer: 031-23 70 80

För mer information se skinetc.se