28 januari, 2014

Deliverket kök & bar lägger vikt på upplevelsen

 

I början av november slog Deliverket upp portarna i hopp om att fånga göteborgarnas hjärtan med en meny som omfamnar havets underbara utbud. För matentusiasten med ett särkilt intresse för hav och charkuterier är Deliverket på Eriksbergsdockan en naturlig mötesplats.

”Från charken”, ”från havet”, ”varmt” och ”något sött”. Så är menyn indelad med innehåll så som carpaccio, ostron, musslor, pasta och deliburgare (en burgare som av besökare har beskrivits som en nästintill ”religiös upplevelse”).

Konceptet på den nyöppnade restaurangen speglar Eriksbergs miljö och historia i både atmosfär och meny. Inredningen kännetecknas bland annat av både industriell och modern design. Dessutom lägger man på Deliverket stort fokus på närproducerade råvaror. Till exempel kommer nötkött från Björlanda gård på Hisingen och fisk och skaldjur från dagens fiskeauktion i Fiskhamnen. Det serveras även öl från mikrobryggeriet Beerbliotek som hittas vid Klippans sockerbruk på andra sidan älven.

Besök Deliverket på Ostindiefararen 61 tisdag-söndag mellan klockan 11-22.