Niclas berättar om planerna för Färjenäsparken

Den 30:e maj kl. 16.00-18.00 arrangeras en informationsträff om Färjenäsparken. På plats har du chans att dela dina åsikter och ställa frågor om den nya stadsparken. I det här blogginlägget passade vi därför på att intervjua Niclas Bergendahl, Planeringsledare på Park- och naturförvaltningen. 

 

Hur ser planerna ut för Färjenäsparken?

– Färjenäsparken är en unik plats med sin kontakt till älven och dess rika kulturhistoria. När de sista ytorna längs med vattnet blir tillgängliga kan äntligen parkens nedre del färdigställas och återfå sin kontakt med Göta älv, detta kommer ske till 2019-2020. Detta är alltså den sista etappen i parken som färdigställs, sedan tidigare har den övre delen av Färjenäsparken utrustats med bland annat en lekplats, bollplan och skatepark.

 

I vilken mån har boende andra intresserade möjlighet att påverka parkens utformning?

– Vi vill ha in boendes och andra medborgares synpunkter för att få veta vad folk tycker om parken idag och vad som kan utvecklas framöver.

 

Vad händer i Eriksberg den 30:e maj?

– Mellan kl.16.00 -18.00 tisdagen den 30 maj kommer representanter från Park- och naturförvaltningen och konsortiet för Västra Eriksberg att infinna sig i parken för att samla in synpunkter och svara på frågor gällande Färjenäsparken. Dessutom bjuds det på fika och trevligt mingel.

 

När kommer parken att vara helt klar?

– Parken planeras vara klar till 2019 alternativt 2020 beroende på när ytan nere vid Göta älv blir tillgänglig.

 

För mer information om informationsträffen den 30:e maj se blogginlägget här.

2 kommentarer

  1. Hej, om man inte kan komma den 30 maj, hur lämnar man sina synpunkter då? Tack!
    Kajsa

    1. Hej Kajsa,
      Du får jättegärna lämna dina förslag här i kommentarsfältet.

Kommentarer är stängda.