Premiär för Västra Eriksberg senaste nybygge – vår nya blogg och hemsida.

Välkommen till vår nya blogg och hemsida. Här rapporterar vi om vad som händer på denna sida älven med fokus på Västra Eriksberg. Det kan handla om allt från nyöppnade caféer och miljösatsningar till aktuella evenemang i området, praktiska trädgårdstips och fotoreportage från hamnen.

Dessutom vill vi gärna ha reda på vad du tycker och har för frågor om Västra Eriksberg? Förhoppningen är att bloggen ska fungera som ett forum för diskussion och därför vill vi gärna ha kommentarer under inläggen. Så berätta vad du skulle vilja läsa mer om och ställ dina frågor här.

Vi som skriver på bloggen är vi som bygger på Västra Eriksberg just nu; Bostadsbolaget, HSB, JM, NCC, PEAB, Riksbyggen och Älvstranden Utveckling.

Hoppas ni vill följa oss!

 

18 kommentarer

 1. Skulle gärna vilja se en bastu och pool som man kunde boka eller iaf möjligheter till att tex bada i Dockan.

 2. Kanon
  Men ni måste nog saluföra denna webbplats på bred front, själv bor jag hos bostadsbolaget och där har ingen info spridits om att denna webbplats har startat. Sprid flygblad hos alla som nu bor i området. Så kan sedan aktiviteter komma igång, nu händer inget pågrund av att webbplatsen är okänd tror jag

 3. Tack för din feedback Gunnar. Det ligger i vår plan att jobba för att sprida vår nya blogg och hemsida!

 4. Bokningsbar bastu låter som en förträfflig idé, tycker jag.

  Ett problem, åtminstone i radhusen på Platån är att vi inte har några gemensamma utrymmen att nyttja till dylika ändamål.

 5. Man undrar hur man tänkt när planen för husen runt dockan kom till. Jag kan inte ens i fjärran skymta någon begåvad tanke med huskroppar som tar udden av varandra. Det hade nog varit mer tilltalande om området hade hållits med lägre huskroppar och låta kranen vara det framträdande. Men arkitekter är inte de första träffarna man får när man googlar på form och funktion. Jag fick inga träffar alls.

 6. Håller med Micke och Jan. Bockkranen
  får inte försvinna bland husen. Den ger karaktär åt området. Tänk om kära arkitekter!

 7. Platån – trevligt om det finns grillplatser att användas för boende.

 8. En hel del är bra i västra Eriksberg, men tyvärr har man förstört området med de fullständigt horribla höghusen/miljonprogramsplagiaten i form av vita punkthus. Jag blir uppriktigt ledsen när jag ser eländet. Tråkig design och trista materialval och dessutom helt utkastade utan någon hänsyn tagen till områdets karaktär i övrigt. En gåta helt enkelt.

 9. Hej Pär. Tråkigt att höra att du tycker så. Punkthusen har varit med i planen för Västra Eriksberg hela tiden och har arbetats fram i en gemensam gestaltningsgrupp för området där man har sett till helheten. Ambitionen har varit att skapa ett attraktivt område där folk trivs.

 10. Hej! Vi saknar radhus/småhus i området!!! Det bor jättemånga barnfamiljer i Eriksberg och de flesta av oss trivs otroligt bra och vill bli boende, men har behov av ett större boende med uteplats= radhus! De som finns nu är för få. Ett bostadsområde som liknar Slottsberget, men nya hus i gammal stil, hade varit häftigt!

 11. Det behövs fler butiker, barer och restauranger runt västra Eriksberg för att få mer liv och rörelse runt dockan. Det behövs även områdesskyltar för att visa var och vad det finns för service i området.

Kommentarer är stängda.