Nyfiken på Kajen?


I Eriksberg kommer inom den avgränsade strandremsan mellan torrdockan, berget och Färjenäsparken tio tvärställda hus bilda området Kajen. I slutet av oktober i år beräknas byggstart av det första kvarteret som kommer att erbjuda ett fantastiskt läge med utsikt över hela stan.

Här bor man i ett vackert söderläge med hamnlivet på ena sidan och Färjenäsparkens natur på den andra. Hushöjderna minskar från tio våningar i öster, där bockkranen dominerar, till sex våningar i väster vid Färjenäsparken.

Husen lånar sin karaktär från Färjenäsparken med en skarpt skuren yta i tegel mot öster och en livligare fasad mot väster. Gårdarna mellan husen vid älven ligger något förhöjda med breda sittvänliga trappor ut mot kajstråket. Mellan husen mot berget ligger gårdarna på överdäckade källare och parkeringar, vilket ger bra utsikt mot älven och skapar en naturlig övergång till Kvarnbergets högre nivåer. Från gårdarna leder breda sittbara trappsteg ner till gatan mellan husen.

Kajen kommer att innehålla omkring cirka 350 bostäder med lokaler i några av husens markplan. Parkeringsplatser finns i garage under husen. Första byggstart beräknas ske i oktober i år och 2019 förväntas området vara helt färdigställt.

Lördag den 13 april kl 10 är det dags för säljpremiären av  Kajen Ett i Älvrummet vid Göteborgs Operan. Kajen Ett består av två hus med totalt 85 lägenheter om 1 – 6 rok.

Vill du veta mer om Kajen? Kika här.

En kommentar

 1. Kajenområdet har inte lyckats utnyttja sina möjligheter.
  Byggnaderna har för stor utsträckning i planet så att man skymmer utsikten för varandra , för omgivande byggnader och även för besökande i Färjenäsparken. Dessutom är byggnaderna för låga för att ge utsikt över Älvsborgsbron mot vår fantastiska skärgård.

  Första bygglovet är överklagat. Konjunkturen för att sälja bostadsrätter kan bli bättre lite längre fram.

  Planera istället för en byggrätt för ett höghus typ Turning Torso. , som kan byggas av ett konsortium av befintliga byggherrar på Kajen.

  57 våningar borde kunna rymma 350 lägenheter.

  Planera för några låga byggnader för ex. restauranger och skapa parkmark för Göteborgarna.

Kommentarer är stängda.