10 mars, 2014

Tillbaka till rötterna på Disponenten Kök & Vinbar


Foto: Lina Ikse

I oktober förra året öppnade Hotell Villan sin restaurang Disponenten. Förutom en läcker meny så finns det en intressant historia bakom restaurangen. Eller åtminstone bakom namnet – Disponenten.

Det var på våren 1853 som David Wilhelm Flobeck steg in på galvaniseringsverkstaden längst ut i Göteborgs hamn för att söka jobb. Han fick då arbete på verkstaden och några år senare tillträdde han som disponent och verksamheten expanderade. Tio år senare köpte han hela företaget, som senare skulle komma att bli det stora Eriksbergsvarvet. Detta blev starten för ett växande Eriksberg. Disponenten är med andra ord ett namn som det ligger lite tanke och historia bakom!

Om restaurangen
Restaurant Disponenten – Kök & Vinbar tillhör Hotell Villan på Sjöportsgatan. Med dess hamnläge kan man njuta av en iögonfallande utsikt över Göta Älv. Menyn är under ständig utvecklig då den anpassas utefter säsong och komponeras beroende på köksmästarens nyfikenhet och influenser. I skrivande stund kan man till exempel finna löjromstoast, grillad högrevsburgare och rivöfjordssoppa gjord på dagens fångst på menyn.

Besök Restaurang Disponenten – Kök & Vinbar på sjöportsgatan 2,
måndag – lördag från kl 18.00.