Fem soppföredrag och medlemserbjudande om guidning. Det är två spännande nyheter som Ostindiefararen presenterar inför säsongen.
Funderar du på en spännande plats för årsstämma eller kundmöte? På Ostindiefararen kan du få nåt alldeles extra. Ostindiefararen erbjuder nu kraftigt rabatterat pris på guidning för företag och bostadsrättsföreningar som är med i Eriksbergs Samverkansförening. Den som bokar skeppshallen som möteslokal erbjuds en guidad visning till ett kraftigt rabatterat pris; 50 kr/person (ordinarie pris är 4 000 kr/grupp och guide). Kontakta Ostindiefararen för mer information https://www.soic.se/
Fem soppföredrag i mars
En annan nyhet är fem soppföredrag torsdagar i mars kl. 11.30-13.00 under temat; Svenska Ostindiska Companiets historia – från då till nu.
I priset på 220 kr (ink moms) ingår soppa och föredrag. Anmäl dig till föredraget på Svenska Ostindiska Companiets hemsida senast kl.12:00 dagen innan. Betalar gör du på plats via betalkort, swish eller kontanter. Här kan du boka din plats: https://www.soic.se/boka-din-plats
1 mars – Sverige grundar ett Ostindiskt kompani
Visste du att Svenska Ostindiska Companiet som bildades år 1731 kom att bli ett av Sveriges mest framgångsrika företag någonsin? Kom och lyssna till hur companiet gjorde det lilla landet Sverige till en del av en stor värld genom de lönsamma handelsresorna och hur staden Göteborg blev en blomstrade handelsstad.
Föreläsare: Cecilia Bothorp.
8 mars – Originalskeppet Ostindiefararen Götheborg
Tre inkomstbringande resor hann Ostindiefararen Götheborg med innan den famösa grundstötningen 1745. Hör berättelserna om originalskeppets vedermödor för att föra hem sin last av te, porslin, kryddor och siden.
Föreläsare: Ove Andersson.
15 mars – Återupptäckten och en dröm att segla till Kina
När dykarna försiktigt grävde sig ner i bottensedimenten fann man delar av skrovet och dess last av porslin, te, rotting, peppar och mycket mer. Under den 7 år långa marinarkeologiska utgrävningen väcktes drömmen att segla till Kina.
Föreläsare: Joakim Severinson.
22 mars – Huru som man bygger ett skepp
Att bygga ett skepp som överensstämmer med Ostindiefararen Götheborg 1738 och skall segla till Kanton är detta möjligt idag? Kan man uppfylla dagens krav som ställs på oceangående fartyg utan att det syns på utsidan? Svaret har vi och Mats Berggren, fartygsinspektör, och Björn Florin, produktionsansvarig, kan berätta något om hur det gick till.
Föreläsare: Björn Florin och Mats Berggren.
29 mars – Skeppets expeditioner världen över
Hur det var att segla med detta nya 1700-tals skepp till Kina och hem igen? Kom och lyssna till en av dem som varit med på expeditionerna i Sverige, Norden och norra Europa.
Föreläsare: Marie-Louise Edholm.