Första spadtaget för Riksbyggens Brf Salteriet

forstaspadtag2

Igår togs det första spadtaget för 61 bostadsrätter i Riksbyggens Brf Salteriet, en av de sista byggnationerna i det attraktiva området Västra Eriksberg i Göteborg. Med och tog det första spadtaget var bland andra Jahja Zeqiraj, fastighetsnämndens ordförande i Göteborg.

– Intresset för Brf Salteriet har varit mycket stort och det känns jättekul att vi nu kan starta bygget, alla lägenheter är redan sålda. Husen kommer att ha en stark miljöprofil och ska certifieras enligt kraven för Miljöbyggnad Silver, säger Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Precis vid vattnet uppför Riksbyggen två flerbostadshus i sju och åtta våningar med garage och källare under husen. Brf Salteriet är utvecklat med fokus på att skapa moderna och hållbara bostäder av hög standard. Lägenheterna är utformade med modern arkitektur, stora fönster, väl tilltagna balkonger och noga utvalda material. I bostadsrättsföreningen kommer det bland annat att finnas gym, övernattningslägenhet och gemensamhetslokal – allt för att förenkla vardagen för de boende i Brf Salteriet.

– I detta projekt har vi lagt extra resurser på design och på utformningen av husen, till exempel när det gäller entréerna, gymmet och gemensamhetslokalen så att de boende kommer känna sig extra välkomna, säger Anders Johansson.

Det första spadtaget tog av Jahja Zeqiraj, fastighetsnämndens ordförande i Göteborg, Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef Riksbyggen och Ola Serneke, koncernchef Serneke.

kajen2