Gästblogginlägg: Som fisken i vattnet


Så har det blivit dags för ytterligare ett gästblogginlägg, denna gång av skribenten bakom bloggen FinafrunFinafrun.se är en av Göteborgs mest välbesökta bloggar och Anette som står bakom bloggen längtar efter några år boende på annat håll nu tillbaka till Eriksberg. Trots att hon idag inte bor i stadsdelen besöker hon ofta Eriksberg och nedan delar hon med sig av ett gästblogginlägg om sitt senaste besök i området. 


Jag sluter ögonen och låter vinden rufsa mitt hår. Solen värmer så härligt här vid vattnet.

Måsarna som kretsar i cirklar ovanför mitt huvud, skriker förtjust. Troligen har de fått syn på min mat och det dröjer inte länge innan jag får sällskap. Jag kisar mot den modigaste ur truppen som landat precis bredvid mig. För säkerhets skull lägger jag en skyddande hand över lunchmackan.

”Vill du smaka?” jag bryter av en bit av brödet och kastar iväg den. Genast blir det slagsmål om den lilla biten. Jag kastar en ny. Min lilla kamrat sitter dock tålmodigt kvar på sin plats. Jag siktar så gott jag kan mot hans håll och han fångar mumsbiten skickligt i sin näbb. Belöningen blir ytterligare en bit av smörgåsen.

När en liten båt tuffar förbi flyttar jag uppmärksamheten ut mot älven istället. Den svenska flaggan som är fäst i aktern fladdrar vilt som om den försöker slita sig loss från linan. Snart har den försvunnit ut mot öppna vatten.

Jag sväljer den sista tuggan av maten och tittar på klockan – dags att gå.

Fylld av energi från lugnet på bryggkanten är jag redo att ta mig an resten av dagen. Men jag kommer snart tillbaka. För här trivs jag som fisken i vattnet…