Grävjobbet klart i mitten av november

Vi skrev till Kontakta Göteborgs Stad om grävjobbet vid Stapelbädden som är en pulsåder mellan Västra Eriksberg och Eriksbergskajen. Där passerar mängder av Eriksbergare varje dag. Nu har vi fått svar av entreprenören att arbetet ska vara klart i mitten av november.

Vägen/gången vid stapelbädden är en pulsåder mellan Västra Eriksberg och Eriksbergskajen där det passerar tusentals människor varje dag. Sedan en tid är den uppgrävd och tidvis har bygget varit helt stillastående och inga jobbare på plats. Gångtrafikanter hänvisas upp i området via gårdar och trappor och det blir irriterande för de flesta men extra jobbigt för handikappade med rullator och rullstol. Ingen information finns uppsatt om varför man gräver (och inte gräver) samt när det ska bli klart. Eriksbergs Samverkansförening har via Göteborgs Stad och Göteborg Energi nu fått följande information av entreprenören:

Grävningen sker för att förstärka fjärrvärmenätet i området och det har gjorts en del rörarbeten vilket gjort att det inte har jobbats med grävning varje dag

Boende i husen runt omkring har fått information via lappar.

I början av oktober ska det återfyllas och arbetet beräknas vara klart vecka 46, dvs i mitten av november.