På gång i Älvrummet: Frihamnen, linbanan och Göteborgs arkitektur

Nu är det spännande grejor på gång i Älvrummet. Passa på om du är intresserad av Frihamnen, linbanan och Göteborgs arkitektur. Du behöver inte föranmäla dig och aktiviteterna är kostnadsfria.

Onsdag 13 mars 17:30-18:30
Frihamnen – en dynamisk stadsdel som ska föra göteborgarna närmare varandra

Frihamnen kommer binda samman den centrala innerstaden över älven och skapa en blandstad där människor möts. Träffa Frihamnens projektledare från Älvstranden Utveckling och stadsbyggnadskontoret när de beskriver det arbete som gjorts i Frihamnen, vad som händer just nu och vad som planeras framöver.

Kaffe och fralla serveras från kl. 17 (begränsat antal). Presentationen startar 17.30 och pågår 45 minuter. Efter det finns tid att ställa frågor, avslutning 18.30.

Onsdag 20 mars 17:00-19:00
Ta del av planerna för Göteborgs stadslinbana

Här finns möjlighet att ställa frågor och fördjupa sig om planerna för linbanan. Detaljplanerna för Göteborgs stadslinbana går på granskning den 13 mars. En vecka senare, den 20 mars, finns möjligheten att ställa frågor om detaljplanerna. Då kommer stadsbyggnadskontorets Inger Bergström till Älvrummet tillsammans med några kollegor som alla varit med och tagit fram planerna.

Det kommer även finnas möjlighet att se en visualisering av resan från Järntorget till Wieselgrensplatsen. Filmen är en så kallad 360-film där det går att titta sig omkring under färden.

Torsdag 28 mars 08:00-09:30 och onsdag 10 april 17:30-19:00
Göteborg – modig förebild inom arkitektur

Kom och lyssna till stadsarkitekt Björn Siesjö som berättar om Göteborgs nya arkitekturpolicy och om gestaltningen av framtidens Göteborg.

Göteborg ska utvecklas och förändras mycket de kommande decennierna. För att detta ska resultera i ett hållbart stadsbygge, såväl ekonomiskt, socialt som ekologiskt, måste kvaliteten i den kommande stadsutvecklingen sättas i fokus. Med arkitekturpolicyn ska Göteborg utvecklas till att bli en attraktiv stad med stark identitet, en stad för människor och en modig förebild inom arkitektur.

Läs mer här: https://alvrummet.se/events/