Salladsbar med bästa solläge

Sedan i våras finns Lindgrens Salladsbar på Monsungatan. Här erbjuds fräscha sallader, bagels, fika och mycket mer. Vi träffade ägaren Mikael Silvola som berättade om konceptet.

Hej Mikael Silvola, berätta lite om salladsbaren och varför ni valde att öppna i Västra Eriksberg?

– Vi öppnade 1:a februari i år och finns på Monsungatan 60. Jag bor i samma hus och tyckte att det saknades en salladsbar i området. Så när vi kom över lokalen var det bara att slå till.

Vad har du som ägare för bakgrund?

– Jag har varit i branschen länge och haft liknande verksamheter i Högsbo och i Mölndal. Men det känns kul att kunna erbjuda Eriksbergsborna en fräsch salladsbar, något som saknats sedan Paprika försvann.

Vad erbjuder ni gästerna?

– Just nu har vi åtta olika sallader på menyn, men det kommer snart fler. Vi bakar allt bröd och gör alla dressingar själva. Vid sidan av sallader erbjuder vi också äkta rostade bagels med färskost och grönsaker med olika fyllningar, t.ex. salami och brieost, kallrökt lax eller kalkon. Även en hel del bakverk, glass och fantastiskt gott kaffe som är ekologisk och fairtrade. Och allt går att köpa som take away om kunden önskar det.

Vad händer hos er i sommar?

– Vi har lite olika idéer om hur vi kan utveckla verksamheten som jag inte kan avslöja nu. Men vi har nyss börjat med catering och kör ut sallader till företag och privatpersoner i området. I övrigt kan jag tipsa om vår härliga uteservering! Vi har 24 sittplatser på utsidan med härligt solläge över lunch.

Till sist, vilka är era öppettider?

– På vardagar har vi öppet 9-18 och på helger 9-16. Kanske håller vi öppet lite längre på helgerna i sommar, håll utkik på vår hemsida eller Facebook-sida för aktuell information.


Smakprov på det som erbjuds hos Lindgrens Salladsbar.