Göteborgsvarvets bästa åskådarplatser

göteborgsvarvet2

Nu på lördag är det återigen dags för Göteborgsvarvet. Och Eriksberg erbjuder de troligtvis bästa åskådarplatserna. Vi berättar var du bör sitta för bästa sikt och bästa solchans.

 

64 000 löpare har anmält sig till årets upplaga av Göteborgsvarvet. Första starten går kl. 13.00 och den sista kl. 16.00 vid Slottsskogsvallen. Efter att löparna tagit sig genom Majorna och över Älvsborgsbron anländer de till Västra Eriksberg, som är första stoppet på sträckan längs med Norra Älvstranden. Vi har listat de bästa åskådarplatserna i området:

Södra delen av Färjenäsparken

I den del av Färjenäsparken som ligger närmast vattnet har du fin utsikt över varvet. Varför inte ta med pciknickkorgen och njuta av löparfest tillsammans med god mat?

 

Solbryggorna

Ett annat alternativ är solbryggorna längs med dockan. Här kan du även passa på att spela en omgång volleyboll i väntan på att nästa löpargrupp ska passera.

 

Älvsnabben

Slipp trängseln på land och följ varvet från vattnet! Ta Älvsnabben från Klippan och se löparna springa över Älvsborgsbron vidare mot Västra Eriksberg och Lindholmen. Sitt kvar på båten och följ loppet bort mot Göta Älvbron.

Trevlig löparfest!